Rady a tipyZdraví

Dejte si před spaním zelné listy na hruď nebo na nohy a sledujte, co se stane

Zelné listy mají více využití, než tušíte. V léčitelství je lze využít doslova jako magnet, který dokáže z těla vytáhnout různé neduhy. Zelí je zdravá zelenina, která se používá jako surovina do řady jídel. Představíme si další možnost využití, kterou můžete vyzkoušet také.

Otoky způsobené traumaty

Zelné listy jsou efektivní při snižování otoků. Zabalte si do zelných listů ruce nebo nohy, když vás bolí z důvodu otoku. Stačí je jen v těchto místech zachytit bandážemi. Obklad ze zelných listů je nejúčinnější svou aplikací na noc. Ráno uvidíte, že otok splaskl.

cabage-leaves-on-chest

Štítná žláza

Všichni víme, jak je pro nás všechny důležitá štítná žláza. Její hormony pomáhají ke správným metabolickým reakcím a k fungování orgánů v trávicím systému. Chcete-li obnovit úlohu štítné žlázy, postupujte podle těchto jednoduchých pokynů. Stačí přiložit zelné listy na krk do míst, kde se nachází štítná žláza. Listy připevněte obvazem nebo šátkem, aby vám na krku držely. Jděte s obvazem spát a tento postup opakujte dalších 10 dní, než se u vás projeví zlepšení.

Bolesti hlavy

Někdy bývá bolest hlavy i předzvěstí toho, že máte problém s očima. Příčin je skutečně mnoho a stát za tím může i prostá únava nebo nadměrný stres. Obklad z čerstvých listů brukve přiložte na čelo a nasaďte si na hlavu čepici nebo klobouk, tím zajistíte fixaci listů. Listy odstraňte až v momentě, kdy vás hlava přestane bolet.

Bolest kvůli kojení

Některé ženy při kojení doslova trpí. Kojení je bolí a oni už nevědí, jak se této bolesti zbavit. Pomoc je jednodušší, než jste si myslely. Čerstvé zelné listy přiložte na prsa a počkejte, až bolest přejde. Zelné listy vložte do větší kojící podprsenky a aplikujte kdykoliv během dne nebo na noc.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button