Jídlo

Konzumujte více červené cibule: Chrání vás proti rakovině a zlepšuje zdraví vašeho srdce

Červená cibule se v různých receptech objevuje stále častěji, a tomu vděčí především její skvělé chuti. Nicméně zařadit byste ji měli do svého jídelníčku nejen kvůli její jemné a delikátní chuti, ale i proto, že vám přináší mnoho zdravotních mnoho výhod.

Konzumujte ji především syrovou, abyste o její zdravotní přínos nepřicházeli tepelnou úpravou. Dnes vám přinášíme několik důvodů, proč je zdravé pravidelně konzumovat červenou cibuli a kdo by si ji měl častěji dopřávat.

Zastaví růst rakovinných buněk

Červená cibule tělo preventivně chrání před tvorbou vředů a různých druhů rakoviny. Konzumací červené cibule bojujete také proti bakteriím v močovém traktu.

Tip pro diabetikycibule

Syrová cibule pomáhá zvyšovat produkci inzulinu. Je tedy vhodné, aby diabetici pravidelně konzumovali čerstvou červenou cibuli.

Zahání bolest krku

Cibulová šťáva je skvělá na bolest v krku a jako léčba při nachlazení. Níže v článku najdete recept na cibulovou dobrotu, kterou byste si při nachlazení měli stoprocentně dopřát.

Chrání vaše srdce

Červená cibule chrání proti ischemické chorobě srdeční a vysokému krevnímu tlaku.

Udržuje hladinu cholesterolu v krvi

Syrová cibule reguluje hladinu cholesterolu a snižuje hladinu špatného cholesterolu.

Cibulový sirup proti kašlicibule

Pokud vás trápí kašel a jste nachlazení, dopřejte si cibulový sirup, který si každý z vás může vyrobit doma z běžně dostupných surovin. Potřebovat na něj budete pouze:

  • cibuli
  • med

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte s medem. Řádně promačkejte a uzavřete do zavařovací sklenice. Nechte cibuli odpočinout, aby vypustila léčivou šťávou. Tento sirup konzumujte 3x denně po lžičkách. Sirupu si můžete připravit více a skladovat v lednici. Je však dobré ho před konzumací malinko přihřát.

Zdroj

Zanechte komentář