JídloPrevence

Lidé, kteří jedí průměrné množství čokolády, mají nižší riziko kardiovaskulárních chorob

Věděli jste, že je čokoláda v přiměřeném množství zdravá? Snižuje totiž riziko kardiovaskulárního onemocnění, jak řekl i vedoucí výzkumník Dr. Phyo Myint. V závěru také dodal, že čokoláda konzumována v mírném množství, nemá žádné nepříznivé účinky na zdraví.

cooking-chocolate-674508_960_720Výzkumu se zúčastnilo 25 000 lidí, kteří zkoumali své návyky po dobu 12 let. Během tohoto období se u 14% účastníků projevilo nějaké srdeční onemocnění a část z nich prodělalo dokonce infarkt. Výsledky analýzy ukázaly, že lidé konzumující 100 g čokolády denně, mají o 14% nižší riziko vzniku onemocnění srdce a o 23% nižší riziko srdečního infarktu. Riziko úmrtí na srdeční choroby nebo cévní mozkovou příhodu bylo sníženo o 45%.

Čokoláda obsahuje velké množství flavonoidů – sloučeniny, které prokázaly protizánětlivé vlastnosti. Jenže čokoláda obsahuje i další složky, které jsou dobré pro naše zdraví, jako je mléko a ořechy. To také obsahuje určitý typ mastných kyselin, které mohou zlepšit zdravotní stav srdce.

Když se studovaly životní návyky účastníků, vědci si uvědomili, že ti, kteří konzumovali průměrné množství čokolády a byli fyzicky aktivní, měli nižší riziko vzniku diabetu 2. typu a obezity.

Vědci zdůraznili, že nesmíme spoléhat pouze na spotřebu čokolády, pokud jde o snižování rizika onemocnění srdce. Čokoláda by měla být součástí vyvážené stravy a klíčové je, abychom jí konzumovali střídmě.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button