PrevenceRady a tipy

V tlustém střevě máme až 9 kg toxinů: Zde je recept na vyčištění!

Tlusté střevo je důležitou součástí zdravého a fungujícího těla. Hraje roli při trávení, v imunitních procesech i co se týče rovnováhy vody v organismu.

Tlusté střevo je část střeva sahající od slepého střeva ke konečníku. Když nepracuje správně, hromadí se tu toxické látky, které pro nás nejsou rozhodně ničím dobrým. Toxický odpad se ze střeva nedostává ven a je absorbován stěnou tlustého střeva do krevního oběhu.

peppermint-tea-1109_960_720Moderními stravovacími návyky spojenými s nezdravými potravinami tak zpomalujeme dobu očištění těla až na 70 hodin. U zdravého tlustého střeva trvá tento proces cca 24 hodin, než se potravina stane tranzitem, který vyloučíme. Omezte spotřebu zpracovaných potravin a začnete konzumovat více prospěšných enzymů, vlákniny a živin.

Tlusté střevo je tak plné toxinů, kterým se přisuzuje množství až kolem 13 kg. Nejčastějším příznakem toxického stavu tlustého střeva je stav nazývaný zácpa. Když se odpad ve střevech pohybuje příliš pomalu, člověk většinou trpí u vyprazdňování stolice. Defekace je méně častá a může být i více bolestivá, zvláště poté, když je stolice tuhá.

Příznaky toxického tlustého střeva

  • zažívací potíže
  • zácpa, nadýmání, průjem, trávicí potíže, bolesti břicha
  • celkové zhoršení zdravotního stavu
  • bolest kloubů a svalů
  • behaviorální příznaky (deprese, únava, úzkost, mozková mlha, změny nálady, špatná paměť)

anatomy-160524_960_720

Imunitní systém

Oslabený imunitní systém se může projevit i na opakujících se vaginálních nebo močových infekcích, dále i na stavu kůže, kde se objevuje dost často vyrážka. Bernard Jensen DC, ND, PhD je jedním z průkopníků, kteří používají k pročištění tlustého střeva i zlepšení kvalitu života. Ruku v ruce tak mohou tyto faktory ovlivnit i lepší zažívání. Těžký hlen nebo povlak, jak chcete, v tlustém střevu houstne a stává se pro tělo hostitelem podobně jako nějaký vir nebo bakterie. Krevní kapiláry prostupující do tlustého střeva vychytávají toxiny, jedy a škodlivé nečistoty tím, že prosakují do střevní stěny.

maxresdefault

V knize Tissue Cleansing Through Bowel Management vysvětluje význam čištění tlustého střeva. Díky výše popisovaným změnám nastává v tělním systému autointoxikace.

Nejjednodušší domácí očista střev

Rozhodně stojí za vyzkoušení detoxikační program střev vyvinutý v roce 1940 alternativním lékařem jménem Stanley Burroughs. V roce 1976 představil očistný program celému světu v knize The Master Cleanser. Co pro očistu musíte udělat se dozvíte již nyní!

Složení

  • 2 lžíce organické citrónové šťávy (asi z 1/2 citronu)
  • 2 lžíce organického javorového sirupu (ne komerční javorový sirup s příchutí, kterou používáte na palačinky)
  • špetka kajenského pepře
  • 300 ml filtrované vody

Instrukce

homemadegoldensyrupSmíchejte všechny suroviny dohromady a pijte tuto směs po dobu minimálně 10 dní 5-8 krát denně.

Když směs navíc doplníte i přírodními esenciálními oleji pomůžete podpořit detoxikační proces v těle a zvýšit příjem dalších živin a minerálních látek. Vaše tělo se dostane do rovnováhy a účinné silice společně s živinami tam, kam mají. Přizpůsobí se buněčné úrovni.

Recept s esenciálním olejem

Složení

  • 10 kapek z organického citrónu a stejného množství peppermintového esenciálního oleje
  • 250 ml hrnek čisté vody
  • Pijte denně po dobu 14 dní

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button