PrevenceRady a tipy

Zahoďte brýle! Tisíce lidí zlepšilo svůj zrak s touto metodou

Když nebudeme používat specifickou skupinu svalů po nějakou dobu, svaly v průběhu určitého času zeslábnou. Stejně je to i s očima, přesněji tedy s očními svaly. Mnoho lidí si myslí, že se oční vada vyřeší brýlemi a nic dalšího pro svůj zrak nedělá.

zrak

Nastartujte proces obnovy zraku

Je to omyl, protože cvičit je potřeba i s očima. Na obnovu zraku se doporučuje zavřít oči po dobu několika minut na každé 2-3 hodiny a vyhnout se veškerým aktivitám, které zrak přetěžují. Gymnastika očí s dispozicí až 16 cviků vás bude bavit. Nenosit brýle je snem mnoha lidí, teď se vám to může splnit! Masáž konkrétních míst každý den dopřeje vašim očím úlevu.

zrak

Nebojte se použít lehký tlak na oční bulvy pomocí konečků prstů prostředníčku a ukazováčku. Ukazováčkem poté stiskněte body, které vidíte na obrázku.

Další metody ke zlepšení zraku

  • Při procházce venku se dívejte do dálky
  • Konzumujte pravidelně mrkev společně s několika kapkami olivového oleje
  • Hygienu očí provádějte teplou vodou
  • Snažte se nepoužívat PC či notebook alespoň dvě hodiny před spaním

Indické cvičení Trataka

Trataka je forma meditace, kde se musíte zaměřit na určitý bod a ten očima fixovat, např. černou skvrnku pod plamenem svíčky,..Posiluje to váš zrak, stimuluje třetí oko a rozvíjí vaše schopnosti zaostřování. Uvolněte se, aby vás při meditaci doprovázely jen čisté myšlenky. Naučte se hledět do nějakého symbolu a vnímat přitom i své emoce. Když se upřeně díváte na jednu věc, je dost možné, že začnete slzet. To je upozornění, že je s tratakou čas pro tu chvíli skončit. Zavřete oči a nechte je odpočinout.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button