Léčba

Zjistěte, jak nejlépe léčit lupenku přírodní cestou

Lupenka je chronické onemocnění postihující náš největší orgán, kůži. Příčiny tohoto onemocnění jsou velmi různorodé, od špatné hygieny až po genetiku. Z toho důvodu je léčba lupenky velmi komplikovaná a často neúčinná. Pojďme se ale společné podívat na pár přírodní triků, které vám pomůžou lupenku zahnat.

K léčbě lupenky se často doporučuje

Mořská voda

Koupání v moři a léčení postižených oblastí mořskou vodou se stále ukazuje jako jeden z nejužitečnějších prostředků pro potlačení lupenky.

sea-beach-footprint-steps

Jablečný ocet

Jablečný ocet je jeden z nejlepších přírodních přípravků, protože dokáže vytvořit správné pH pokožky, které je pro léčbu lupenky potřebné. Stačí si jen postižená místa omývat namočeným tampónem v jablečném octu.

Zelí

Čerstvé listy zelí pomáhají zmírnit nepříjemné symptomy lupenky. Stačí si jen z listů zelí vymačkat šťávu, kterou nasajete do gázy a zabalíte jí postiženou pokožku.

Banán

Banánová slupka má podobné účinky, jako šťáva ze zelí. Měkkou světlejší stranou třete pokožku zasaženou lupenkou.

Aloe vera

Tekutina z aloe vera má pozitivní léčebné účinky na velké množství kožních onemocnění. Jedním z nich je i lupenka. Pokud nemáte čerstvou rostlinu, skvěle postačí i olej, krém či gel obsahující výtažek z této léčivé rostliny.

aloe-vera-1045_960_720

Různé druhy zeleniny

Pokud rozmixujete čerstvou zeleninu, můžete z ní vytvořit léčivé masti, které se ukázaly jako velmi léčivé. Do této zeleninové směsi můžete použít snadno dostupnou zeleninu, jako je okurka, mrkev nebo dýně.

Slunce

I když bychom se před sluncem měli chránit přípravky proti UV-záření, určitě by se mu neměli vyhýbat lidé s kožním onemocněním, především s lupenkou. Slunce lupenku potlačuje a léčí její okolí.

Výživa

Pacientům s lupenkou se doporučuje věnovat pozornost i výživě. Jsou tedy potraviny, které ovlivňují tvorbu tohoto onemocnění. Užitečnými potravinami jsou:

  • Omega-3 mastné kyseliny obsažené v rybách (makrela, sardinka, losos, tuňák, sleď, pstruh), vlašských ořeších, lněném semínku, sóje, hrášku, dýni a olivovém oleji.
  • Potraviny bohaté na vitamín A, které jsou nezbytné pro zdravou pokožku, jsou mrkve a meruňky.
  • Potraviny bohaté na antioxidanty, tedy např. borůvky, brusinky, jablka, maliny a brokolice.
  • Potraviny bohaté na zinek, mezi které patří krabí maso, kvasnice a celozrnné výrobky.

Ovšem existuje i seznam nežádoucích potravin. Pacienti trpící lupenkou by se měli vyvarovat:

  • Mastnému jídlu, jako je vepřové a hovězí maso, plnotučné mléčné výrobky a mléčná čokoláda.
  • Koření, se kterým by měli být spíše opatrní. Lidem s kožními problémy se celkově nedoporučuje jíst příliš kořeněná jídla.
  • Syceným a alkoholickým nápojům, které jsou celkově nežádoucí pro zdravý organismus, především pro lidi s lupenkou.
  • Citrusovým plodům, především citrónu, pomeranči a mandarince.

Vzhledem k tomu, že je léčba lupenky složitá a její vývoj velmi nepředvídatelný, nepočítejte, že užíváním přírodních léků přijde zlepšení hned. Občas to chce malou trpělivost. Když ale zjistíte, co vašemu tělu vyhovuje a co ne, uvidíte, že některé přírodní léky vám zajisté pomohou.

Zdroj

Zanechte komentář

loading...