Jídlo Léčba Rakovina

Znáte tento přírodní lék proti rakovině?

Kolorektální karcinom je v naším zemi jedním z častých důvodů úmrtí. Běžná léčba skládající se z chemoterapie a léků je široce uznávaným přístupem. K řešení tohoto problému však nemusíte využívat jen medikaci předepsanou svým ošetřujícím lékařem. Sáhnout můžete i do přírodních zabijáků rakovinových buněk a využít alternativní medicínu spolu se západní.

Není potřeba říkat, že prevence je vždy mnohem lepíš, než samotná léčba. Proto byste měli zabránit rozvoji rakoviny tlustého střeva tím, že zamezíte stresu, budete vykonávat fyzickou aktivitu hodící se k vašemu zdravotnímu stavu a že se budete vyhýbat se nezdravému životnímu stylu, který je charakteristický nezdravým jídelníčkem, alkoholem a cigaretami.

Nedávné studie zjistily, že právě potraviny jsou extrémně silnými léky, pokud se jedná o prevenci rakoviny tlustého střeva. Studie zkoumala konkrétně působení fialových brambor, které se ukázaly jako úžasný nástroj proti rakovině tlustého střeva.

Barva nachu

Fialové brambory obsahují antokyany, které napadají kmenové rakovinné buňky, matky všech rakovinových buněk v tlustém střevě. Tyto buňky jsou odolné vůči tradiční onkologické medicíně, což znamená, že pokud se takto budete léčit z tohoto typu rakoviny, činnost těchto buněk bude potlačena, nebudou však zničeny. To se vám ovšem nestane, pokud zkusíte fialové brambory.

V nedávné studii, provedena výzkumníky z Penn State, byly použity vařené a pečené fialové brambory. Bylo zjištěno, že tyto brambory, dokážou způsobit smrt kmenovým nádorovým buňkám.

Při léčbě rakoviny je dobré sledovat růst pouze kmenových buněk. Můžete snížit množství ostatních rakovinných buněk, ovšem pokud budou stále přítomny kořeny této zákeřné nemoci, nádor neustále roste. Proto je potřeba působit proti rakovině v jeho epicentru.

purple-potatoes-472258_960_720

Bramborový salát z fialových brambor

Fialové brambory pocházejí z Peru a stejně jako klasické brambory, i tyto se dají využít mnoha způsoby. Vzhledem k tomu, že jsou velmi malé, nejlépe se vaří v celku. Můžete z nich tedy připravit jako kaši s máslem, tak výborný bramborový salát.

Fialové brambory ale nejsou jediným zdrojem antokyanů, tedy látek ničící kmenové rakovinné buňky. Potraviny, které tuto látku také přirozeně obsahují jsou švestky a třešně.

A co škroby?

Brambory, stejně jako fazole, hrách a jiné luštěniny obsahují rezistentní škrob. U tohoto typu brambor je jeho obsah poměrně vysoký. Škrob se skládá z kyseliny chlorogenové, která je skvělým bojovníkem s nádorem. Mimo jiné posiluje organismus a má silné antioxidační účinky. Nejvyšší množství této látky můžeme nalézt v potravinách, které jsou vařené a poté ochlazeny na pokojovou teplotu. Konzumovat by se tedy měly v tomto stavu, nebo mírně pod touto teplotou. Jakmile bude totiž potravina teplá, rezistentní škrob se vytrácí a příjem těchto potravin tudíž nebude mít požadované účinky.

Rakovina je zákeřná nemoc. Naštěstí přírodní alternativní medicína nabízí mnoho cest, jak s ní úspěšně bojovat. Spolu s medikací a postupy západní medicíny využijte i fialové brambory.

Zdroj

1 Komentář

Zanechte komentář