Rady a tipy

Čichejte k této bylince po dobu 5 minut každý den a zvyšte kapacitu paměti o 75%

Rozmarýn je víceúčelová bylinka používaná v tradiční medicíně po celá staletí. Věděli jste, že umí zlepšovat paměť? Ve starověkém Řecku si větvičku rozmarýnu vkládali do vlasů hlavně studenti. Připravovali se tak na zkoušky. Zmínku o rozmarýnu je možné najít i ve hře Hamlet, kde o ní básní Ophelie.

Ve studiích bylo zjištěno, že obsahuje kyselinu rozmarýnovou – karnosolovou, která snižuje množství volných radikálů, což má za následek i pokles poškození mozku. Součástí rozmarýnu jsou přírodní kyseliny, které pomáhají při ochraně buněk DNA. Sloučeniny v něm brání úpadku acetylcholinu. Ten má za úkol indikovat mozkové buňky zodpovědné za paměť a úvahu. Jedná se o jakousi komunikaci mezi těmito vazbami.

rozmarýnV sérii testů éterický olej z byliny zvyšuje pravděpodobnost pamatování si věcí i v budoucnu o 60 – 75 % – ve srovnání s lidmi, kteří tento olej pro tyto účely neznají nebo nepoužívají. Cineol v provedených studiích Psychopharmacology potvrzuje zlepšení paměti. Čím více se této látky do krevního oběhu vstřebá, tím lépe.

V herbální medicíně se tato bylinka uplatňuje jako lék proti bolestem hlavy a zažívacím potížím.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button