Co se stane s lidským tělem, když každý den budete pít nápoj z kurkumy?
Kurkuma neboli indický šafrán je druhem koření vytvořený ze sušeného mletého oddenku kurkumovíku dlouhého. Kurkuma se používá převážně jako dochucovadlo na vaření, ale může se z ní udělat i tzv. Zlaté mléko, které napomáhá lidskému metabolismu.
Zlaté mléko by se mělo pít pravidelně každé ráno. Účinek tohoto nápoje je díky obsahu kurkuminu a polyfenolu, které jsou v kurkumě významnými složkami. Zmíněný kurkumin má až 150 léčebných užití, má protizánětlivé a protirakovinné účinky a je silným antioxidantem.
Nejvýznamnější výhody kurkumy
Mezi největší výhody, když kurkumu konzumujete, patří:
- zlepšuje trávicí systém,
- omezuje hladinu triglyceridů,
- podporuje správný krevní tlak,
- posiluje imunitu,
- pomáhá při léčení s neurologickými problémy,
- reguluje cholesterol v krvi,
- napomáhá při léčbě kožních nemocí,
- zabraňuje toxinům vznikajících v játrech,
- zlepšuje paměť a funkci mozku,
- má antiseptické a analgetické účinky.
Kukrumu lze využít i pro přípravu pasty, která je potřeba i pro Zlaté mléko. Budete potřebovat 30 g mleté kurkumy, půlku malé lžičky mletého pepře a 100 ml obyčejné vody. Tuto pastu vytvoříte tak, že smícháte všechny ingredience a necháte je na středním plamenu vařit, dokud nezíská konzistenci jako má obyčejná pasta.
Ale teď už k nápoji z kurkumy, tzv. Zlatému mléku.
Ingredience
Budete potřebovat čtvrtku malé lžičky kurkumové pasty (návod viz výše), med, 200 ml kokosového nebo mandlového mléka a jednu malou lžičku kokosového oleje.
Postup přípravy
Kurkumovou pastu, kokosový olej a mléko podle výběru smíchejte v hrnci. Připravenou směs ohřívejte na středním plameni. Je potřeba směs neustále míchat.
Těsně před dosaženým bodu varu sundejte hrnec z plotny a přidejte med.
A to je vše! Zlaté mléko je na světě!
Existuje již několik případů, kdy lidé požívali Zlaté mléko každý den a již po měsíci se jejich metabolismus pozitivně normalizoval a pomohl od různých onemocnění. Pokud i vy chcete být zdravý, neváhejte a tento zázračný nápoj si připravujte každý den k snídani.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos