Spolupráce

Víte, jak funguje pomalé vaření?

Už jste slyšeli o pomalém vaření? Možná ano a nedokázali jste si představit, oč se vlastně jedná. Pomalé vaření představuje specifický způsob přípravy pokrmů. Jeho princip není nijak složitý. Prostě a jednoduše se konkrétní ingredience vloží do hrnce a vaří za velmi nízkých teplot delší dobu. Díky nízkým teplotám nedochází k eliminaci živin, které jsou v jednotlivých surovinách obsažené. Pokud se jinak při vaření dostane teplota nad bod varu, tradičně tyto látky mizí, což je pochopitelně škoda.

Minimální ztráta živin alfou i omegou

Jak již bylo zmíněno, hlavní devízou pomalého vaření je minimální ztráta potřebných živin. Potraviny se navíc při přípravě nijak nepřesušují, jelikož teplota je skutečně nízká. Živiny budou určitě udrženy dokonale. Samozřejmostí je také absence ztráty chuti potravin. Současné vložení a následná pomalá příprava zajistí to, že chutě se efektivně prolnou a zůstanou v potravinách. Hrnec na pomalé vaření se o všechno postará od A až po Z.   

Další výhody pomalého vaření

U pomalého vaření se setkáte také s maximální jednoduchostí vaření. Prostě všechny suroviny vložíte do jednoho hrnce a následně ho necháte pracovat. Žádné velké umění. Kastroly se následně jednoduše umyjí v myčce. Jinak si můžete být také jistí tím, že ušetříte elektrickou energii. Stačí vám totiž pouze jedna jediná plotýnka. V opačném případě byste museli připravovat jídlo na několika plotýnkách.   

Jak vybrat správný hrnec pro pomalé vaření?

V první řadě byste se měli rozhodnout, jestli budete preferovat klasické hrnce na plynovou varnou desku, nebo elektrické variace. U klasických hrnců se setkáte s nízkou cenou, nicméně potřebujete tepelný zdroj a pomalé vaření nemusí být zcela efektivní. Hrnce se snadno čistí a lze je vložit do trouby. Elektrické jsou dražší, ale mají tepelný zdroj a jsou pro pomalé vaření skvělé. Ideální je přečíst si recenze týkající se hrnců na Rankito.cz.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button