Jídlo Léčba Návod

Co se stane s lidským tělem, když každý den budete pít nápoj z kurkumy?

Napsáno od Jitka

Kurkuma neboli indický šafrán je druhem koření vytvořený ze sušeného mletého oddenku  kurkumovíku dlouhého.  Kurkuma se používá převážně jako dochucovadlo na vaření, ale může se z ní udělat i tzv. Zlaté mléko, které napomáhá lidskému metabolismu.

Zlaté mléko by se mělo pít pravidelně každé ráno. Účinek tohoto nápoje je díky obsahu kurkuminu a polyfenolu, které jsou v kurkumě významnými složkami. Zmíněný kurkumin má až 150 léčebných užití, má protizánětlivé a protirakovinné účinky a je silným antioxidantem.

Nejvýznamnější výhody kurkumy

Mezi největší výhody, když kurkumu konzumujete, patří:

  • zlepšuje trávicí systém,
  • omezuje hladinu triglyceridů,
  • podporuje správný krevní tlak,
  • posiluje imunitu,
  • pomáhá při léčení s neurologickými problémy,
  • reguluje cholesterol v krvi,
  • napomáhá při léčbě kožních nemocí,
  • zabraňuje toxinům vznikajících v játrech,
  • zlepšuje paměť a funkci mozku,
  • má antiseptické a analgetické účinky.

Kukrumu lze využít i pro přípravu pasty, která je potřeba i pro Zlaté mléko. Budete potřebovat 30 g mleté kurkumy, půlku malé lžičky mletého pepře a 100 ml obyčejné vody. Tuto pastu vytvoříte tak, že smícháte všechny ingredience a necháte je na středním plamenu vařit, dokud nezíská konzistenci jako má obyčejná pasta.

Ale teď už k nápoji z kurkumy, tzv. Zlatému mléku.

Ingredience

Budete potřebovat čtvrtku malé lžičky kurkumové pasty (návod viz výše), med, 200 ml kokosového nebo mandlového mléka a jednu malou lžičku kokosového oleje.

Postup přípravy

Kurkumovou pastu, kokosový olej a mléko podle výběru smíchejte v hrnci. Připravenou směs ohřívejte na středním plameni. Je potřeba směs neustále míchat.

Těsně před dosaženým bodu varu sundejte hrnec z plotny a přidejte med.

A to je vše! Zlaté mléko je na světě!

Existuje již několik případů, kdy lidé požívali Zlaté mléko každý den a již po měsíci se jejich metabolismus pozitivně normalizoval a pomohl od různých onemocnění. Pokud i vy chcete být zdravý, neváhejte a tento zázračný nápoj si připravujte každý den k snídani.

O autorovi

Jitka

error: