OstatníPrevenceZdraví

Proč hliníková fólie nesmí být používána pro vaření nebo skladování zbytků!

Mnozí z nás pravidelně používají alobal a nemají dojem, že by jim škodil. Ať už zabalíme naše ryby nebo maso předtím, než je vaříme, nebo ho použijeme k zakrytí zbytků. Hliníková fólie se používá téměř denně v každé průměrné kuchyni. Nedávno se však ukázalo, že hliníková fólie nemusí být tak bezpečná, jak jsme si kdysi mysleli.

Alzheimerova choroba v raném věku, kognitivní poruchy a neurologické nemoci.

Asi před 40 lety se vědci poprvé zabývali hliníkem, zejména ve formě deodorantů. Vědecká komunita nalezla vazbu mezi hliníkem ve většině deodorantů a nástupem Alzheimerovy nemoci. Nedávná případová studie, kterou provedla Keele University ve Spojeném království, ukázala přímou souvislost mezi vdechováním hliníku člověkem (přes jeho práci) a nástupem a případnou smrtí způsobenou Alzheimerovou chorobou.

Výzkum také spojil hliník s dalšími kognitivními poruchami, jako je ADHD, Parkinsonova nemoc, autismus a další. Hliník v těle také potlačuje schopnost těla přirozeně detoxikovat.

Problémem bylo, a je, že tělo může vypláchnout malé množství hliníku z těla bez problému, ale když je ho tam příliš mnoho, pak je uložen v tkáních.

Hliník se často nachází v mozku těch, kteří trpí mnoha výše uvedenými kognitivními problémy, zejména Alzheimerovou chorobou. Protože jsme pravděpodobně vystaveni hliníku častěji, než si uvědomujeme, ať už je to v potravinách, které jíme, v pití vody nebo v nádobách na vaření, které používáme, je nesmyslné zaplavit naše tělo tímto prvkem. Abyste se tomu vyhnuli, hliníková fólie by neměla být používána k vaření, grilování nebo použitá k dokončení zakrytí zbytků.

Kontaminace potravin

Ačkoli hliník je často nalezen v mnoha hrncích a pánvích, je v malých množstvích a mezi hliníkem a vařeným produktem je vrstva, takže riziko je minimální. U hliníkové fólie je však hliník v přímém kontaktu s výrobkem, který má být spotřebován.

Nedávná studie ukázala, že vaření potravin, v tomto případě maso, v hliníkové fólii výrazně zvyšuje koncentraci hliníku. Studie z roku 2006 ukázala, že vaření červeného masa nebo kuřecího masa v hliníkové fólii zvyšuje obsah hliníku kdekoli od 100-200%.

Je zřejmé, že vařením nebo grilování potravin v hliníkové fólii přenáší nezdravé množství hliníku z fólie do jídla, což je samozřejmě spotřebováno lidmi. Zvláště když se používají tekuté potraviny a koření, hliník se na potraviny dostává docela snadno a samozřejmě nemůže být odstraněn.

Většina z nás marinuje ryby a maso v nějaké kombinaci oleje nebo citronu a posypeme několika kořeními na to, takže právě toto jídlo představuje obrovské riziko otravy hliníkem.

Jak se vyvarovat otravy hliníkem?

Zkuste místo toho vařit ve skleněném a keramickým nádobím.

Nezakrývejte zbytky hliníkem a místo toho se rozhodněte, zda je umístíte do krabiček bez obsahu BPA s víčky.

Použijte potravinářskou fólii jako jinou možnost pro zakrytí zbytků.

Vyvarujte se antiperspirantů obsahujících chlorhydrát hliníku, chlorid hlinitý nebo sloučeniny hliníku a zirkonu a zubní pastu obsahující oxyhydroxid hlinitý.

Protože přirozeně a nevyhnutelně spotřebováváme nebo absorbujeme nějaké množství hliníku každý den, je to tak zásadní, abychom eliminovali zdroje hliníku z našich životů, aby se jeho množství v našem těle nevymkla kontrole. Chcete-li chránit sebe, zdraví mozku a zdraví vaší rodiny, okamžitě ukončete používání hliníkové fólie v kuchyni.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button