Jídlo Ostatní

Co je špatného na vejci? Pravda o průmyslové velkovýrobě vajec

Vejce připravujeme na desítky způsobů, milujeme je a jsou oblíbeným pokrmem k snídani. Po celém světě jsou vajíčka velmi oblíbená. Víte však, odkud se k vám ty malé zázraky dostávají? Americká aktivistka Erin Janus se rozhodla ukázat světu pravdu.

Když zvířata trpí

V dnešním světě, kde vládne elektronika, spěch a velkoobchody, nikdo neřeší, jak se do těchto obchodů zboží dostane. Odpoledne si zajedete na nákup pro vajíčka, mléko, ovoce a zeleninu, a jste zásobeni na celý víkend. Dříve podobné výhody neexistovaly, lidé věděli, jaké to je zabít ovci, podojit krávu a obstarat slepice. Jelikož si uvědomovali práci, kterou jakákoliv potravina, ať je živočišného či rostlinného původu, stojí. My na to dnes již zapomínáme. Nová generace dětí má pocit, že vajíčka se v obchodě zjeví sama, neví, jak dlouho roste salát či rajčata. Z našeho tradičního zemědělství se postupně stává průmysl na potraviny, u kterých nezáleží na zdraví, etice či životě. Jde o to nasytit tisíce lidí a dostat zisk.

Oblíbená vajíčka

V celosvětovém měřítku patří vejce k 10 top potravinám, které jsou nejčastěji konzumovány. Podle statistik jen Američané spotřebují více než 200 milionů vajec za den. Mohou být konzumovány k snídani, obědu i večeři a jelikož jsou bohaté na bílkoviny a tuky, jsou doporučovány lékaři i odborníky na diety.

Cena za vejce

Lidé však stále netuší, jak to vypadá předtím, než se k nim vajíčka dostanou. Podle známé aktivistky Erin Janus má průmyslová výroba vajec své tajemství. Zapomeňte na šťastné slepice na zeleném poli, které se objevují na obale vajíček. Reklama je klamavá a zapomíná vám ukázat krutý úděl slepic. Tajemství vajec vám přináší video, které je pravdivé, ale i kruté. Nevyhýbejte se pravdě a objevte cenu za vejce na vašem talíři.

1 Komentář

Zanechte komentář