Jídlo

Šlehačkové cukroví, které se rozplývá na jazyku!

Hledáte křehké, jemné cukroví, které se rozplývá na jazyku a zároveň je velice jednoduché na přípravu a můžou pomáhat i děti?

Tak toto je recept přímo pro vás. Recept na šlehačkové cukroví, po kterém se jen zapráší!

Šlehačkové cukroví

45 dkg hladké mouky

25 dkg másla

1 šlehačka 33%

moučkový cukr + vanilkový cukr – na obalení

Šlehačku vyndáme z lednice těsně před zamícháním do těsta, aby byla studená.

Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto, jde to velmi dobře.

Vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme tvary.

Pečeme v předhřáté troubě cca 200°-220° zhruba 8-10 minut.

Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Těsto vyválíme v potravinářské fólii, je to praktické a nemusíme zbytečně podsypávat těsto moukou.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button