JídloPrevenceRady a tipy
5 zdravých sladidel, se kterými nahradíte cukr
Je dobře známo, že máme tendenci ke konzumaci sladkých jídel. Boj proti velké touze po sladkém není jednoduchý, ale s trochou úprav a správných přísad můžeme zcela odstranit cukr z naší stravy a budeme zdravější. Nabízíme několik potravin, které mohou být skvělou náhradou za rafinovaný cukr.
- Med je vynikající sladidlo. Můžeme jej použít téměř ve všech receptech. Lžíci cukru nahradíme půl lžící medu.
- Javorový sirup je výborný do koláčů, dortů, sladkých kaší, smetanových dezertů nebo jako zálivka na palačinky a na ovoce.
- Stévie neobsahuje žádné kalorie. Dejte však pozor při jejím používání, protože je poměrně o dosti sladší, než rafinovaný cukr.
- Rozmačkaný banán a jablko uspokojí touhu po sladkém a zároveň zajistí dostatek vlákniny, vitamínů a minerálů.
- Sirup z agáve má sladkou chuť a zároveň nižší glykemický index. Hodí se do nápojů, smetanových dezertů, pudinků či ovesných kaší.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos