Babiččina velikonoční nádivka
Velikonoce jsou symbolem přicházejícího jara. Každá babička měla připraveno většinou na Bílou sobotu k večeři výbornou nádivku. Receptů je mnoho a fantazii se meze nekladou, ale věřte, že tato s čerstvými kopřivami vás nadchne nejvíce. Navíc je to jednoduché jídlo na přípravu a jistě ho všichni díky té skvělé chuti ocení.
Ingredience
10 ks rohlík
1/2 kg vepřové maso
1/2 kg uzené maso
10 ks vejce
sůl, pepř, majoránka, petržel, kopřiva
Postup přípravy
Vepřové a uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na drobné kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Vmícháme žloutky, pepř, sůl, majoránku, petrželku a nakonec ušlehané bílky. Podle chuti můžeme přidat i čerstvé nasekané kopřivy.
Nádivku dáme do vymazané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 35 minut.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos