PrevenceZdraví

Kolové ořechy pro naše zdraví

Kolový strom pochází původem z tropické Afriky, z deštných pralesů a jeho plody obsahují kofein, který nalezneme nejen v kávě, ale i v různých energetických nápojích, potravinových doplňcích a stimulantech. Často bývá používán v alternativní medicíně v některých kulturách.

Zdravotní výhody kolových ořechů

Podpora metabolismu.

Stimulace srdeční činnosti a zvýšení krevního oběhu – díky tomu dochází k okysličování všech částí lidského těla, zvyšuje se hladina kyslíku v mozku, díky čemuž se zlepšuje i soustředěnost a vyšší úroveň poznávacích procesů. Díky vyššímu průtoku krve a tím pádem i lepšímu zásobení živinami dochází i k rychlejšímu hojení ran.

Podpora trávení – po tisíce let byly kolové ořechy konzumovány původními kulturami Afriky a to nejen při různých obřadech, ale i při léčbě trávicích potíží. Ořechy mají schopnost zlepšit trávení a příjem živin a zároveň pomáhají při zácpě či nadýmání.

Imunitní systém – stonek a listy kolového stromu obsahují sloučeniny, které mohou omezovat celou řadu bakteriálních infekcí dýchacích cest.

Podpora hubnutí – kofein potlačuje chuť k jídlu a další látky obsažené v ořechu kola zvyšují spalování tuků v těle a mají pozitivní vliv na metabolismus.

POZOR při používání kolových ořechů si musí dát ti, kteří mají problém s vysokým tlakem nebo jsou citliví na kofein, jehož nežádoucími projevy jsou nespavost či bolest žaludku.

 

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button