Pravá italská pizza podle originálního receptu přímo od Itala!
Problém českých restaurací, domácích a mražených pizz je v tom, že těsto je velmi tlusté, připomíná buchtu a navrchu je málo ingrediencí, které by přebili chuť těsta. Italské těsto vůbec nekyne v teple a už vůbec ne s celou kostkou droždí, jako je v receptech běžné. Máme pro vás recept na tenké těstíčko, tak jak to umí jen v italských restauracích a můžete si vychutnat díky tomu ty oblíbené ingredience na pizze. Je jednoduché a vždy se povede.
Těsto na pizzu
2 hrnky hladké mouky
půl hrnku vody
lžička soli
2 lžíce oleje
1/8 droždí
Vše smícháme a zaděláme těsto.
Pokud to chcete mít opravdu jako Italové, tak těsto musí jít na 24 hod. do lednice.
Já jsem netrpělivá a mám i odzkoušené, že se může použít a péct hned. Takže ho rozválím, dám na pečící papír na plech a dám ingredience dle chuti, trouba musí být rozpálená a většinou na maximum, pizza se peče rychle na vysoké teploty. Těsto je tenké, jemné a vždy se povede.
Už jiné nedělám!
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos