JídloRady a tipy

Detoxikace jater za 2 dny? Ano, postačí vám k tomu rozinky

Játra jsou největším orgánem v těle. Nachází se v horní části břicha, na pravé straně. V játrech se odehrává velké množství důležitých a komplexních funkcí, např. výroba a syntéza proteinů.

Ukládají se tu a zpracovávají cukry, tuky, včetně mastných kyselin a cholesterolu. Játra, jak je o nich známo, eliminují a odstraňují biochemické škodliviny z těla, ale také se tu vstřebávají živiny.

Toxická zátěž jater se projeví na vašem těle zejména únavou a to skutečně permanentní. Je to až k nevíře, ale jejich pročištění vede k ozdravným procesům v těle poměrně rychle. Zbavíte se pocitu těžkosti celého těla, zejména ramenou, paží a zad. A co vám nebude chybět, je 100% energie.

raisins-408095_640

Očistěte játra s rozinkami

Budíte se často mezi jednou a třetí hodinou ranní? Příčinou mohou být i játra! S největší pravděpodobností se s nimi něco děje a dávají vám to nepřímo najevo, ať už výše zmíněnými bolestmi, tak emocionálním napětím a výbuchy nálad. Třeba se z vás nestal podrážděný cholerik náhodou..

 

Na světě navíc existuje spoustu nemocí, které mohou uškodit játrům. Mezi ně patří třeba hepatitida A, B a C nebo jaterní cirhóza. Navíc si uvědomte, že i léky a pilulky, které užíváte, játra ničí. Velmi účinným způsobem, jak játra očistit, je konzumace vody s rozinkami. Rozhodující je také čas pití v ranních nebo dopoledních hodinách po dobu dvou dnů, ale klidně i déle. Když to vydržíte týden, tím lépe.

rozinek

Jak na to?

Kupte si kvalitní černé rozinky a dejte je do hrnce. Konvici si naplňte vodou a propláchnuté čisté rozinky v hrnci zalijte. Obsah vody by měl být zhruba 3 krát větší, než objem rozinek. Rozinky ve vodě vařte asi 2 minuty a nechte je odležet 24 hodin v lednici. Scezené pití chutná velmi dobře vychlazené, ale i teplé či dokonce horké.

Pro jeho účinek je důležité dodržet i pár dalších zásad, jako je např. absence alkoholu a vyhnutí se konzumaci nezdravých jídel. Je to i logické, pokud se játra zatíží jinak, bude taková léčebná kůra působit v menším rozsahu a s nedokonalým efektem.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button