JídloRady a tipy

Ruské medové řezy se zakysanou smetanou. Lahodný zákusek, který nadchne každou návštěvu

Dnes vám představíme recept na úžasné ruské medové řezy se zakysanou smetanou.

Každá návštěva vás pochválí, protože jsou neskutečně dobré a díky zakysané smetaně i osvěžující.

Ingredience:

na těsto:

3 vejce
190 g másla
3 lžíce medu
1 hrnek kr. cukru
2 lžičky jedlé sody
hladkou mouku – přidáváme podle potřeby

na náplň:

3 hrnky zakysané smetany (s co nejvyšším obsahem tuku)
2 hrnky kr. cukru

Těsto:
Připravíme si hrnec a misku na vytvoření vodní lázně. Vajíčka spolu s cukrem ve vodní lázni metličkou vyšleháme do pěny.

V jiném hrnci si rozpustíme máslo s medem. A opravdu opatrně pomalu přiléváme hmotu z másla a medu, nakonec vmícháme jedlou sodu. Odstavíme z plotny a hned postupně přidáváme hladkou mouku. Mouky přidáváme tolik, abychom dostali měkké těsto, se kterým se jednoduše pracuje. Rozdělíme na 4 části.

Na pečícím papíře vyválímeprvní část těsta, které přeložíme i s papírem na plech a upečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova. Trvá to chvíli, proto dáváme pozor, aby těsto příliš nezhnědlo. Kraje upečeného těsta ostrým nožem zarovnáme a odřezky nastrouháme nebo rozdrtíme a použijeme jako dekoraci na vrch. Takto postupně upečeme všechny 4 části.

Ze zakysané smetany a cukru vymícháme náplň, kterou budeme vrstvit mezi jednotlivé těsta.

Navrstvené medové řezy odložíme do lednice, nejlépe na celou noc. Krásné změknou a jsou vynikající.

 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button