JídloPrevence

Tento legální jed ničí vaše kosti, ale mnozí z vás ho pijí každý den

Konzumace ochucené limonády Coca-Cola se doporučuje v reklamách po celém světě hlavně díky její originální chuti a osvěžujícímu nádechu. Co ale opravdu požijeme, když vypijeme jednu plechovku sody této populární značky? Vy si to možná ani neuvědomujete, ale vaše tělo svádí neuvěřitelný boj v prvních 60 minutách po konzumaci obsahu jedné plechovky. Coca-Cola je totiž cíleně vytvořena tak, že jí tělo dokáže přijmout na hranici únosnosti. Níže najdete přesný výpis fází, kterými naše tělo prochází po konzumaci tohoto nápoje.

Po 10 minutách

V průběhu prvních 10 minut se do vašeho těla dostane 10 čajových lžiček cukru. To samo o sobě představuje 100 % doporučené denní dávky cukru a jediný důvod proč se z takového množství cukru nepozvracíte je ten, že kyselina fosforečná jako další složka Coca Coly tuto sladkost potlačí.

Po 20 minutách

20 minut po konzumaci hladina vašeho krevního cukru prudce stoupne a následně játra, jako odpověď na vyloučení vysokého množství inzulínu slinivkou, začne toto ohromné množství cukru přeměňovat na tuk.

Po 40 minutách

V této fázi je dokončena absorpce kofeinu, vaše oční zorničky se rozšíří, krevní tlak stoupne a játra pumpují více cukru do krevního oběhu.

Po 45 minutách

Tělo začne zvyšovat produkci dopaminu, který stimuluje nervové receptory v mozku (fyziologicky identická odezva jako u heroinu).

Krátce po 60 minutách

Kofein má močopudné vlastnosti, které se začínají projevovat. Tělo se zbavuje magnesia, zinku a vápníku, důležitých látek, které měly směřovat do kostí. Stejně tomu tak je i se sodíkem, vodou a elektrolytem.

Postupně začínáte být dost podráždění a ospalí. Vyloučili jste vodu, která měla být využita na tvorbu důležitých látek, které jsou zodpovědné za hydrataci těla a budování silných svalů a zubů.

Mnozí si nejsou vědomi toho, co všechno Coca-Cola dokáže způsobit v našem těle. Její účinky nejsou vůbec pozitivní a mimo jiné zvyšují riziko vzniku cukrovky. Raději si nalijte sklenici čisté vody a ochuťte si ji například citronem nebo mátou.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button