JídloOstatníRady a tipy

Skvělé babiččiny rady do kuchyně

V tomto článku si představíme souhrn těch nejlepších rad do kuchyně, které po mnoho let sbíraly naše babičky. Škoda, že mnoho z nich je pro nás již zapomenuto.

A jelikož nám tyto rady usnadňují práci a dokonce šetří peníze, je třeba si je nyní po letech opět připomenout.

Babiččiny rady:

Když vaříme smaženici a chceme docílit, aby byla co nejvíce nadýchaná, jednoduše rozmícháme vajíčka se studenou vodou při poměru: na 1 šálek vajec dáme 2 lžíce studené vody.

Místo toho, abychom použili droždí, můžeme přidat do těsta trošku brandy.

Jestliže chceme ušlehat z bílků co nejlepší sníh, je třeba ještě před samotným šleháním ponechat bílky pořádně vychladit. Nesmíme však během šlehání opomenout přidat i pár kapek šťávy z citrónu. Paradoxně, se žloutky je to opačně. Když je chceme šlehat s cukrem, měly by být běžné pokojové teploty.

Když je naším cílem opéct či osmažit maso dozlatova, tak jej před samotnou přípravou potřeme troškou medu.

Pokud máme příliš hořkou cibuli, stačí ji nakrájet, dát do síta a vroucí vodou propláchnout. Bude pak i mnohem lépe chutnat.

Když pečeni před samotnou přípravou posypeme cukrem, bude měkčí a mnohem lahodnější.

Pokud nám brambory ve slupce praskají, tak jednoduše stačí, když k nim do vody kápneme trošku octa.

Pokud nám během vaření praskají vajíčka, tak je před vložením do vody na chviličku namočíme do studené vody.

Když kastrol opláchneme pod studenou vodou a vaříme na středně velkém plamínku, mléko se nám nepřipálí.

Při vaření domácího zeleninového vývaru je lepší, když si nachystanou zeleninu před samotnou přípravou propláchneme ve studené vodě.

Když mrkev vaříme 5-10 min. při silném plameni a osolíme ji až na samotném konci vaření, získá mnohem lepší chuť.

Přidáním pár zrníček rýže zabrání tomu, aby sůl zvlhla a následně ztvrdla.

Když smícháme studenou vodu s troškou octa a namočíme do této směsi povadlou petrželku či kopr, opět budou jako právě utržené.

Když vymažeme pečící formu na bábovku strouhaným kokosem či ořechy, získá bábovka přímo fantastickou vůni a její vyklopení z formy bude jednodušší.

Když do smetanové omáčky přidáme trošku prášku do pečiva, nevytvoří se v ní hrudky a ani nedojde ke sražení omáčky.

A pokud napíchneme trošičku másla na vidličku a přejíždíme po povrch omáčky či pudinku, tak se na povrchu nevytvoří nechtění škraloup.

Když do těsta na koláče z třeného těsta přidáme pár kapiček octa, budou koláče krásně nadýchané.

Pokud na másle krátce osmahneme strouhanku, získáme skvělou chuť ořechů, tudíž jednoduše dosáhneme oříškové chuti bez použití samotných ořechů. Tuto náhražku můžeme klidně použít do těsta.

Když do šlehačky v průběhu šlehání přidáme vaječný bílek, získáme šlehačku, které skvěle drží tvar.

 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button