JídloRady a tipy

Recept: Snídaně, které potěší chuťové pohárky i vaše zdraví

Hledáte inspiraci pro zdravé snídaně, které budou nejen prospěšné vašemu tělu, ale budou také skvěle chutnat? V dnešním článku vám přinášíme tři recepty, které jsou velmi rychlé na přípravu a obsahují některé netradiční suroviny. 

Lívance z kokosové mouky

Základem těchto lívanců je kokosová mouka. Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a je nutričně bohatá. Obsahuje vysoké množství bílkovin, vlákniny a jen minimálně tuků. Dopřávat si ji mohou sportovci, příznivci zdravého stravování, celiaci i lidé, kteří drží redukční dietu. Díky ní budou mít palačinky jemně nasládlou chuť a kokosovou vůni. Vyzkoušejte si jejich přípravu.

  • 4 vejce
  • ¼ šálku konzervovaného kokosového mléka
  • 3 lžíce  kokosového oleje
  • 3 lžíce jablečného pyré
  • ½ šálku kokosové mouky
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • ¼ čajové lžičky prášku na pečení
  • ¼ čajové lžičky skořice
  • ⅛ čajové lžičky soli

Připravte si větší mísu, menší mísu a pánvičku. Nejdříve si v míse zamíchejte vajíčka, jablečné pyré a kokosové mléko. V druhé míse si smíchejte kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, aby se vše dobře promíchalo. Nyní přesypte suché přísady k těm mokrým a řádně promíchejte, aby byla směs jemná a hustá. Nechte ji chvíli odležet, mezi tím si připravte pánev, na ni dejte kokosový olej a nechte rozehřát. Smažte lívance na středním plameni. Dopřávejte si lívance s vaším oblíbeným ovocem, jogurtem, granolou, semínky či jen s javorovým sirupem.

Florentinská omeleta

Tato omeleta obsahuje kromě špenátu také houby, sušená rajčata a česnek. Je to opravdová delikatesa, kterou si můžete dopřát i jako lehký oběd. Objevte chuť florentinské omelety spolu s námi.

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 3 vejce
  • 1 hrst špenátu
  • ¼ malé cibule
  • ½ šálku hub
  • 1 stroužek česneku
  • ½ šálku sušených rajčat
  • 3 lžíce kozího sýra (měkkého)
  • sůl a pepř

Nejdříve si pokrájejte houby – vynikající jsou žampiony -, cibuli, špenát a rajčata. Do mísy rozklepněte vejce a přidejte špenát, cibuli, houby a drcený česnek. Nezapomeňte směs osolit a opepřit. Připravte si pánev s kokosovým olejem a smažte omeletu z obou stran po dobu přibližně 3 minut. Omeletu podávejte s kozím sýrem a sušenými rajčaty. Dobrou chuť!

Smoothie s lesními plody

Zvláště v parných dnech a letních měsících oceníte k snídani ovocná smoothie. Ta jsou osvěžující, dodají energii, ale nemáte po nich pocit těžkého žaludku. Nejchutnější jsou smoothie s lesními plody a rostlinným mlékem.

  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1 šálek mražených lesních plodů
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • stevie, med či rostlinný sirup podle chuti
  • vanilkový extrakt

Všechny ingredience stačí vsypat, vlít, do mixéru, řádně rozmixovat a následně si vychutnávat osvěžení tohoto smoothie.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Daniela

Optimistka, milovnice zdravého stravování, obdivovatelka přírody, umění a literatury.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button