Strava podle měsíců v roce – září, říjen.
Září
Tělu v tomto období prospějí ovocné dny nebo jednodenní půsty.
Ovoce kombinujeme se šlehačkou či obilovinami nebo jej použijeme pro výrobu ovocných šťáv.
Z dozrávajících jablek připravíme výbornou pochoutku – upečeme je se smetanou a skořicí nebo muškátovým oříškem. Do jídelníčku zařadíme med. Co se týče zeleniny, používáme především okurky, melouny, tykve, lilek nebo čerstvou kukuřici. Z obilovin je nejlepší pšenice (kaše se smetanou a ořechy).
Říjen
Dopřáváme si ve velké míře čerstvé ovoce a saláty z něj vyrobené, které nesladíme je, ale dochucujeme je vhodnými bylinkami. Zeleninu konzumujeme spíše v polévkách či pečenou. Jakmile začnou přibývat chladné dny, zaměříme se na stravu vařenou a pečenou.
Vyzkoušejte třeba tykev pečenou či dušenou na másle, kterou doplní salát ze strouhané řepy.
Proti stresu jsou vhodné baklažány nebo černý kořen (obsahuje sacharidy). Konzumovat se dá syrový, ale můžete jej uvařit, zapékat či obalit a smažit jako řízek.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos