HubnutíJídloZdraví

Sushi pro hubnutí: Je opravdu sushi zdravé?

Když lidé přemýšlejí o hubnutí, zaměřují se na zdravou výživu a cvičení. Všichni víme, že vyvážená strava je to, co potřebujeme, abychom se zbavili nežádoucího tělesného tuku. Ale proč bychom měli dělat kompromisy v chuti a vzdát se lahodných pokrmů během cesty hubnutí? Jedním z báječných a zdravých pokrmů, o kterých si můžete myslet, je dobré množství zeleniny, zábalů z mořských řas, ryb a octové rýže. Zní to jako skvělá volba pro hubnutí. Ale je sushi dostatečně zdravé pro hubnutí?

Co je sushi?

Středně zrnitá kulatá rýže se vaří v octě a kombinuje se syrovými nebo vařenými rybami a různými zálivkami nebo náplněmi.

Na rozdíl od všeobecného mínění je klíčovou složkou sushi rýže, nikoliv syrové ryby. Miska vyžaduje specifický druh octa, který má být použit při přípravě rýže. Rýžový ocet, sůl a cukr jsou hlavními složkami sushi octa. To dává rýži její výraznou chuť a lepkavou strukturu, která si při tvarování zachovává svůj tvar.

Existuje mnoho druhů sushi z čeho vybírat. Existují maki rolky vyrobené z rýže, mořských řas a různých náplní (obvykle zeleniny nebo mořských plodů). Nigiri, na druhé straně, je rýže pokrytá syrovými rybami. Pak je tu temaki, což je rolka, kde se nori (mořské řasa) používá jako zábal a plní se rýží a rybami nebo zeleninou.

sushi-vegetarian

Je sushi dobré pro hubnutí?

Termín „sushi“ je široký pojem, protože se týká široké škály kombinací ingrediencí. Nicméně, některé odrůdy sushi, zejména jednodušší odrůdy, mohou být začleněny do vyvážené stravy pro hubnutí. Sushi může být součástí zdravé výživy, pokud jste opatrní s omáčkami, které používáte, a omezíte smažené potraviny, jako jsou krevety tempura. Zdravé a lehké složky sushi mohou být chytrou volbou, pokud se chcete zbavit několika kilogramů.

Sushi, které obsahuje omega-3 mastné kyseliny (omega-3 nedostatek), které jsou protizánětlivé a životně důležité pro zdraví srdce, jsou extrémně zdravé. Mastné ryby jako losos a makrela obsahují hodně omega-3. Spolu s dalšími vitamíny a minerály, jako je selen, zinek a jód, ryby také obsahují vitamín D a vitamín B12. Některé druhy sushi, jako jsou maki a temaki rolky, obsahují sušené mořské řasy, které mají mnoho živin, jako je vápník, hořčík, fosfor, železo, sodík, jód, thiamin a vitamíny A, C a E.

Zdroj obrázků: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button