Jídlo

Trpíte stresem? Vyzkoušejte urbeč, dagestánskou pochoutku a všelék.

Urbeč, slyšeli jste již někdy o takovém pojmu? Co když vám řeknu, že je to produkt, který se vyrábí v Dagestánu již tisíce let? Jedná se o pastu původně ze lněných semínek na jemnou pastu. Dnes si představíme, jaké jsou přednosti urbeče a proč byste měli mít vždy minimálně jeden po ruce!

Urbeč je pasta ze semínek nebo ořechů. Tradičně byl vyráběn jen ze lněného semínka. Rodištěm tohoto vynikajícího živého produktu je horní Dagestán. Nikde kromě Dagestánu se o urbeči nedozvíme. Pro výrobu potřebujeme znalé mistry, kteří dokážou nastavit mlýnské kameny tak, abychom ze lněných semínek dostali pastu a ne mouku. Zároveň je pro žernov potřeba nalézt ten správný kámen. Musí to být speciální říční čedičová skála. Mistrovství je předáváno z otce na syna a v Dagestánu je to součástí velké úcty. V dnešní době už existuje více způsobů, jak z oříšku nebo semínek udělat pastu, ale je všeobecně známo, že nejsprávnější a nejpřirozenější je právě tento.

100% originální dagestánská přírodní pasta ze syrových semen nebo ořechů získaná mletím v kamenných mlýnských žernovech. Semena ani ořechy nebyli vystaveny tepelné úpravě, proto zachovávají všechny vitamíny a živiny přírodou získané.

K čemu je urbeč dobrý? Jelikož je bohatý na živiny, minerály a vitamíny hodí se jako doplněk stravy pro každého! Je určený pro všechny věkové skupiny, doporučuje se pro sportovce pro zlepšení výkonu, může napomoci při budování svalové hmoty, zlepšení zraku a mozkových funkcí, má opravdu dobrý zdravotní přínos téměř na vše.

Pro znásobení velice pestré chuti urbeče, před použitím smíchejte s medem nebo různými sirupy a poté můžete přidat do kaší, omáček nebo jen na celozrnný chléb. My jsme urbeče kombinovali s pampeliškovým medem a javorovým sirupem. Nejvíce chuťově zajímavým pro nás byl urbeč z kokosové dužiny v kombinaci s meruňkovými jadérky a urbeč z konopných semínek.

kokos-abrikos-urbech-steklo-30

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button