JídloPrevence

Léčivé účinky česneku: To, co následuje po přiložení česneku na náplast je neskutečné.

„Všechno je na něco, česnek je na všechno.“ O různých skvělých účincích a využitích cibule jsme již psali, nyní se tedy podíváme na zázračné léčivé účinky česneku.

Ne každý je milovníkem tohoto zdravého zázraku. Pokud jím jste, máte vyhráno, pokud ne, měli byste se nad tím co nejdříve zamyslet. Navíc, sychravý podzim se už přihlásil a pokud na vás začnou lézt nemoci, zkuste se raději obrnit přírodní lékárnou. Vždyť přece, česnek vás uchrání dokonce i před upíry. To znamená, že má skutečně nadpřirozené účinky. Nevěříte?

Odkud pochází? To zcela jisté není, ale pravděpodobně ze Sibiře. Už staletí se používal na podporu imunity, vitality a dokonce i síly. Je známý také jako „ruský penicilin“. Přírodní antibiotikum – pro někoho zapáchající a nepříjemně pálivé, pro někoho chutné. Možná jste to nevěděli, ale česnek má největší sílu v syrovém stavu.

Právě ten zápach, mnohým překážející, způsobuje alicin, který česnek obsahuje a který mu vlastně dodává tyto geniální vlastnosti. Alicin česnek v podstatě ani neobsahuje, vzniká jen při „porušení“. Spolknout tedy celý česnek mít velký význam nebude, nejlepší je ho nakrájet, či dobře rozžvýkat. Nejenže je to silné antibiotikum, je to silný protivník i proti parazitům, kvasinkám, virům či plísním.

V čem všem vám pomůže? Během právě probíhajícího chřipkového období je česnek věcí, která vám doma opravdu nesmí chybět. Máte ucpaný nos? Stačí se zhluboka nadechnout pachu česneku, nos se vám uvolní možná lépe, než kdybyste použili ty bájné kapky z všudypřítomných reklam, které jsou obvykle navíc ještě i docela návykové.

Všechno je na něco, česnek je na všechno.

Česnek obecně pomáhá při čištění těla, údajně má i protirakovinné a protinádorové účinky. Pomáhá rovněž při akné – sníží zánět, či dokonce problematická místa úplně vyléčí a hlavně pročistí. Poradí si i s tuky, krevními sraženinami, nepřátelským cholesterolem či krevním tlakem.

Více na další stránce.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

1 2Následující stránka

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button