Vareniky- Ukrajinské knedlíky, které si hned zamilujete! Jídlo předků, které zasytí a uspokojí každý mlsný jazýček!
Ukrajinské knedlíky
Národní jídlo, které zasytí každého mlsouna! Jsou jednoduché na přípravu a zvládne je každá hospodyňka!
Ingredience
na ozdobu 1 kelímek zakysaná smetana
50 g máslo
Opražená slanina a cibulka
náplň
250 g mleté maso
2 stroužky česnek
podle chuti sůl, mletý pepř
těsto
voda
500 g hladká mouka
1 ks celé vejce
Postup přípravy
Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, konzistence asi jako linecké těsto. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku.
Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka například velikosti skleničky. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl a spojíme.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden knedlík rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený.
Horké ukrajinské knedlíky servírujeme s opraženou slaninou, cibulkou a kopečkem zakysané smetany.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos