HubnutíJídloReceptyZdraví

Cizrnový rajčatový salát s fetou

Bezmasá jídla patří stále mezi oblíbenější a to nejen z etických důvodů. Lehká strava má za následek více energie, lepší pracovní i sportovní výkony a také větší šanci zhubnout.

Vytvořte si chutný salát dle našeho receptu a dodejte tělu dostatek vlákniny. Vláknina je jedním z hlavních důvodů, proč je rostlinná strava dobrá.

Dostatečný příjem vlákniny může prospět vašemu trávení a snížit riziko chronických onemocnění.

Mnohé z těchto výhod jsou zprostředkovány vaší střevní mikroflórou – miliony bakterií, které žijí ve vašem trávicím systému.

Nestravitelné sacharidy jsou souhrnně známé jako vláknina. Nejčastěji jsou kategorizovány jako rozpustné nebo nerozpustné. Nejen, že vyživuje vaše střevní bakterie, ale fermentovatelná vláknina také tvoří mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které vyživují vaši stěnu tlustého střeva.

Kromě toho může viskózní rozpustná vláknina snížit vaši chuť k jídlu, snížit hladinu cholesterolu a snížit vzestup hladiny cukru v krvi po jídlech s vysokým obsahem sacharidů.

Pokud usilujete o zdravý životní styl, snažte se získat různé druhy vlákniny z celého ovoce, zeleniny a obilovin.

Co budete na salát potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce (30 ml) extra panenský olivový olej
  • 1/2 střední červené cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 3 šálky (456 gramů) vařené nebo konzervované cizrny
  • 2 šálky (304 gramů) cherry rajčat, rozpůlených
  • 1/2 šálku (75 gramů) rozdrobeného sýra feta
  • 1/2 šálku (3 gramy) nakrájené bazalky
  • 16 oliv, vypeckovaných a rozpůlených nebo nakrájených
  • 1/4 šálku (25 gramů) nakrájené cibule
  • Kůra a šťáva z 1 citronu

Postup:

  1. Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek, vařte do změknutí. Odstraňte směs z plotny a nechte mírně vychladnout.
  3. Ve velké misce smíchejte cizrnu, rajčata, fetu, bazalku, jarní cibulku, olivy, citronovou kůru a citronovou šťávu. Vmícháme cibulovo-česnekovou směs a promícháme, aby se obalila.
  4. Pokrm lze připravit předem a vychladit. Nejlépe se podává při pokojové teplotě.

Zdroj obrázku: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button