Babské radyRecepty

Vareniky- Ukrajinské knedlíky, které si hned zamilujete! Jídlo předků, které zasytí a uspokojí každý mlsný jazýček!

Ukrajinské knedlíky

Národní jídlo, které zasytí každého mlsouna! Jsou jednoduché na přípravu a zvládne je každá hospodyňka!

Ingredience

na ozdobu 1 kelímek zakysaná smetana

50 g máslo

Opražená slanina a cibulka

náplň

250 g mleté maso

2 stroužky česnek

podle chuti sůl, mletý pepř

těsto

voda

500 g hladká mouka

1 ks celé vejce

Postup přípravy

Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, konzistence asi jako linecké těsto. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku.

Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka například velikosti skleničky. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl a spojíme.

Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden knedlík rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený.

Horké ukrajinské knedlíky servírujeme s opraženou slaninou, cibulkou a kopečkem zakysané smetany.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button