Babské radyRecepty

Karamelizovaná červená řepa s cibulí. Výborný zdravý doplněk nejen k jakémukoliv masu!

Řepa, známá také jako cukrová řepa, získává popularitu jako nové super-potraviny kvůli nedávným studiím, které tvrdí, že řepa a šťávy z červené řepy mohou zlepšit atletický výkon, snížit krevní tlak a zvýšit tok krve. My si dnes představíme recept, který je vhodný například k pečenému masu, ke grilovaným pochoutkám, k rybám, ke smaženým věcem, zkrátka má všestranné použití a zamilujete si ho! Navíc vám přinese do těla spoustu vitamínů a minerálů.

Karamelizovaná červená řepa s cibulí

  • 4 uvařené červené řepy
  • 4 velké cibule
  • 5 pol.lžic třtinového cukru
  • 4 pol.lžic octa balsamico
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a ještě chvíli povařte. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, tymián, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí.

Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button