HubnutíJídlo

Zbavte se přebytečného tuku v těle pomocí zdravých potravin

Neexistuje žádná potravina, po které se bez námahy zbavíte tělesného tuku přesně v místech, kde si myslíte, že to nejvíce potřebujete. Není žádným tajemstvím, že ke ztrátě tuku dochází pouze tehdy, když je kalorický příjem nižší než jeho výdej. Kalorický deficit vede tělo k rozbíjení zásoby lipidů, které využívá na energii. Ovšem kromě fyzické aktivity, vám i některé potraviny mohou pomoci spalovat tělesný tuk.

Chilli papričky

Chilli papričky mají specifickou pálivou chuť, pro kterou jsou vyhledávány mnoha gurmány. Chilli papričky jsou také plné antioxidantů, jedním z nich je kapsaicin. Kapsaicin dodává tělu pocit plnosti a tím zabraňuje nezdravému přejídání.

Kapsaicin navíc urychluje odbourávání tuku v břiše tím, že zvyšuje schopnost těla přeměnit jídlo na energii. 

Ovesné vločky

Ačkoli jsou některé obiloviny a sacharidy označovány jako nepřáteli hubnutí, netýká se to celozrnných potravin.

Ovesné vločky tvoří převážně rostlinné bílkoviny a vláknina. Obě látky by neměly chybět v žádném zdravém jídelníčku.

Konzumace ovesných vloček způsobuje pocit sytosti a reguluje pohyb střev. Ovesné vločky jsou také označovány jako potravina s nízkým glykemickým indexem. To znamená, že během jejich konzumace je hladina cukru v krvi vysoká, to má za následek menší pocit hladu a chuti k jídlu.

Ovesné vločky

Zelený a bílý čaj

Zelený a bílý čaj jsou velmi oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro mnoho zdravotních výhod.

Zelený čaj obsahuje kofein, který sám o sobě zahání chuť k jídlu, oba čaje však obsahují katechiny, jedním z nich je epigalokatechin galát. Epigalokatechin galát je antioxidant podporující urychlení metabolismu a spalování tuků.

Vejce

Nezáleží na tom, jakým způsobem jsou vejce připravena, při každé úpravě jsou zdrojem cholinu, hlavní živiny spalující tuky, která pomáhá vypnout geny zodpovědné za ukládání břišního tuku.

Vejce navíc obsahují bílkoviny, které jsou při hubnutí a zdravém životním stylu nepostradatelné. Konzumace bílkovin podporuje stavbu svalů, čímž „donutí“ tělo, aby bralo energii z uložených tuků.

Jablečný ocet

Jablečný ocet byl již ve starověku používán k mnoha léčebným účelům. Některé jeho zdravotní přínosy byly později dokonce potvrzeny.

Konzumace jablečného octu snižuje chuť k jídlu a hladinu cukru v krvi. Kyselina octová, obsažená v jablečném octu, urychluje spalování tuků a následně zabraňuje jeho ukládání.

Olivový olej

Olivový olej je nabitý zdraví prospěšnými látkami, což ho řadí mezi nejzdravější oleje na světě.

Olivový olej snižuje triglyceridy, zvyšuje HDL cholesterol a stimuluje uvolňování GLP-1, jednoho z hormonů, který je zodpovědný za pocit plnosti. Je známo, že olivový olej může zvýšit rychlost metabolismu a podpořit spalování tuku v těle.

Olivový olej

Grapefruit

Stačí pouhý měsíček grapefruitu a tělo začne tuky spalovat rychleji. Za tuto reakci těla jsou zodpovědné fytochemikálie, bioaktivní sloučeniny, které podle nedávných výzkumů stimulují produkci hormonu zvaného adiponektin, který se podílí na odbourávání tělesného tuku a snížení chuti k jídlu.

Zdroj obrázků: Pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button