PrevenceZdraví

10 přírodních léků, které máte v kuchyni

Od šedesátých let se některé byliny a potraviny používaly k ochraně našeho těla před onemocněním a infekcí. Mohou vybudovat imunitní systém, zvýšit trávicí systém, posílit bakterie střeva, zastavit parazity a další. Přestože jsme vyvíjeli antibiotika, vyvinuly se i bakterie a chyby, které jim odolávají.

Přírodní léky ve vaší kuchyni

Přírodní potraviny přirozeně čistí vaši krev tak, aby vás neovlivnily negativně.

1. Extra panenský kokosový olej

Kokosový olej je milován všemi v celostní zdravotnické komunitě. Kokosový olej poskytuje řadu výhod samo o sobě s jeho antimikrobiálními a antifungálními vlastnostmi. Poskytuje řadu antioxidantů, které posilují imunitní systém, zjemňují pokožku, zvyšují činnost mozku, paměť a funkci, vyrovnávají hladinu cholesterolu a hladinu cukru v krvi.

2. Surový jablečný ocet

Jablečný ocet nabízí hodně, obzvláště pokud ho užíváte denně. Může být použit ke sterilizaci a dezinfekci domova, ačkoli jeho hlavní výhody jsou lepší na vašem těle. Surový jablečný ocet poskytuje výhody, které se pohybují od udržování hladiny cholesterolu ke snížení celkového rizika rakoviny.

3. Fermentované potraviny

Vyvážená střevní flóra je zásadní pro prevenci proti růstu rakovinných buněk a pro podporu zdraví obecně. Dobré bakterie mohou být posílením a ochranou před dalšími viry a dokonce i lékaři doporučují probiotikum spolu s léky.

4. Oregano

Oregano je oblíbené pro použití v italských potravinách, ale nabízí i jiné výhody vaše tělo. Mezi jeho mnoha přínosy pro zdraví patří antibakteriální účinky, které pomáhají při hubnutí a trávení. Carvacrol, nebo oreganový olej, bojuje proti bakteriím dříve, než oni infikují vás, léčí jeden typ infekce kvasinek a mnoho trávících infekcí.

 5. Med

Používá se od starých Římanů, je známo, že med léčí rány a infekce. Tato látka je plná antioxidantů a je silným antibiotikem, protizánětlivým, antimikrobiálním a antiseptickým. Med čistí krev, uklidňuje trávicí systém a zvyšuje funkci jater.

6. Zelí (hlávkové)

Zelí nedostává dostatek ocenění. Věděli jste, že zelí poskytuje ¾ vitamínu C, které denně potřebujeme konzumovat? Navíc je nabité sloučeninami síry, které jsou účinné proti rakovině. Zelí řídí hmotnost, zlepšuje trávení a zabraňuje onemocnění.

7. Česnek

Lahodná a silná chuť. Česnek se obratně brání proti jednoduchým nemocem a nachlazením. Allicin, směs nacházející se v česneku, chrání před bakteriemi, kvasinkami a parazity. Pokud se vám nelíbí vůně, zkuste kapsle z měkkého gelu z česneku bez zápachu.

8. Kurkuma

Kurkuma bojuje proti bakteriím a chrání před infekcí. Je možné jí přijímat zevně nebo vnitřně. Kombinujte jí s medem v pastě a aplikujte na vaše onemocnění. Dobrou kombinací je med, česnek, kurkuma, oregano a Echinacea.

9. Echinacea

Používá se především při nachlazení, dokázalo se, že Echinacea zkracuje cřipková onemocnění a funguje dobře pro prevenci.

10. Cibule

Cibule ničí bakterie, působí jako přírodní antibiotikum, preventivně ji lze užívat proti stárnutí cév, dobře působí proti kašli, šťáva se využívá ke zmírnění potíží při bodnutí hmyzem, snižuje krevní tlak, čistí krev.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button