Babské radyZdraví

Čerstvější a chutnější potraviny? Poradíme, jak na to

Koupíte si ovoce a druhý den je hnědé a plesnivé? Neutrácejte peníze zbytečně! Poradíme vám, jak správně skladovat potraviny a užít si jejich chuti maximálně.

Banány

Obalte jejich stonky fólií. Tak v nich udržíte vlhkost a nebudou se tak rychle kazit.

Salát

Obalte salát ubrouskem a uložte jej do lednice. Salát zůstane déle čerstvý a křupavý.

Cibule

Ta potřebuje větrat. Zajistíte to tak, když ji zavěsíte třeba do starých nylonových punčoch.

Brambory

Skladujte je společně s jablky! Budou se kazit o poznání pomaleji.

Sýr

Skladujte jej v papíru, nikoliv v alobalu nebo plastovém obalu. Rychleji pak plesniví.

Mléko

Taky jej skladujete ve dveřích lednice? To je ale chyba! Tam se totiž teplota kvůli neustálému otevírání často mění a mléko se rychleji začne kazit.

Vejce

Vyžadují nízkou teplotu – proto je v lednici skladujte vzadu, kde budou pořádně uchráněni před teplem.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Zdena Prokopová

Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Ráda trávím čas se svou rodinou, miluji cestování a svou práci! Zdravému životnímu stylu se věnuji již řadu let, nejvíce pak aktivnímu sportu a přírodním receptům.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button