JídloRady a tipyZdraví

3 snadné tipy, jak zvýšit příjem bílkovin pro lepší zdraví

Protein je základní makroživina, která pomáhá s nasycením. Když jíme jídla s vyšším obsahem bílkovin, je méně pravděpodobné, že se u tohoto jídla nebo později během dne přejídáme. Bílkoviny pomáhají nejen proti přejídání, ale také zajišťují rychlejší spalování tuků a nárůst svalové hmoty. Zkrátka – bílkoviny by rozhodně neměly v žádném jídelníčku chybět.

Zkoumejte etikety potravin

Pokud ještě nejste, seznamte se s etiketou na balených potravinách.

Tento štítek vám řekne množství bílkovin v produktu a umožní vám provést určité úpravy značek a produktů, které kupujete. Jedná se o snadný a jednoduchý způsob, jak zvýšit obsah bílkovin, aniž byste příliš drasticky změnili své stravovací návyky.

Pokud jste například někdo, kdo obvykle ráno upřednostňuje snídaňové cereálie, porovnejte různé značky.

protein-koktejl

Vyměňte některé ingredience v jídle

Tento krok je jednoduchý. Zvažte některé zdroje bílkovin, které máte rádi, se seznamem níže jako příklad dobrých zdrojů bílkovin.

Podívejte se na svá každodenní jídla a svačiny. Pokud nemáte zdroj bílkovin, přidejte ho nebo jídlo či svačinu zcela vyměňte za možnost s vyšším obsahem bílkovin. Když děláme jídlo, je snadné někdy zapomenout na bílkoviny.

Například, když si dáte těstoviny nebo salát, někdy se bílkoviny vynechají a my nevíme, proč máme zase hlad tak brzy po jídle. Přitom stačí do salátu přidat vařené vejce.

Pokud běžně obědváte salát se zeleninou a zeleninou, přidejte kuře, sýr, ořechy anebo semínka, abyste získali více bílkovin.

Některé dobré zdroje bílkovin:

  • Maso
  • Ryby a mořské plody
  • Drůbež
  • Vejce
  • Mléko (sýr, jogurt, mléko)
  • Tempeh
  • Tofu
  • Ořechy a semena
  • Fazole a čočka

Protein snězte jako první

Dalším snadným tipem, jak zvýšit příjem bílkovin, je vybrat si bílkoviny jako první při jídle. Protein je velmi sytý, takže když ho necháte naposled, je pravděpodobnější, že vám na talíři zůstanou zbytky.

Místo toho se nejprve rozhodnete pro bílkoviny a poté si vyberte sacharidy a tuky, abyste se nezasytili dříve, než se k tomu dostanete. Toto je další skvělý způsob, jak zkontrolovat, zda máte na talíři zdroj bílkovin pro vaše jídla a svačiny.

Zdroj obrázků: pixababy.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button