JídloRady a tipy

Ach to jídlo

Kdo by neměl rád jídlo. I když je nezbytnou součástí našeho života, někteří jej berou jako uspokojující činnost. Problém je v tom, že většina potravin obsahuje velké množství kalorií či škodlivých přísad – hodně cukru a nezdravého tuku. Některé potraviny však můžeme konzumovat, v přiměřené míře, bez velkého přírůstku na váze.

Kuřecí maso

Je výborným zdrojem bílkovin. Snadno a rychle jej upravíte a může být podáváno v různých formách. Proteiny v něm obsažené vám pomůžou zůstat déle plnější.

Brokolice

Má malý obsah kalorií a navíc obsahuje velké množství vlákniny. Její nutriční hodnota je neuvěřitelná, obsahuje velké množství antioxidantů, pomáhá v boji proti rakovině. Její využití je všestranné – můžete ji jíst v kteroukoli denní hodinu.

Vejce

Jsou velkým zdrojem bílkovin, vitamínu D a mají malé množství kalorií. Můžete je upravovat různými způsoby

Quinoa

Je považována za jednu z nejlepších superpotravin. Obsahuje velké množství vlákniny, pomáhá vyčistit střeva, snížit hladinu cholesterolu a zlepšuje zdraví tlusého střeva. Kromě toho její konzumací zvyšujete pocit sytosti.

Celer

Obsahuje velké množství vody, vlákninu, vitamíny (A, C, K) a má málo kalorií.

Jablka

Obsahují velké množství pektinu, jehož vlákna zpomalují proces trávení, tím pádem máte během dne menší hlad.Také obsahují velké množství vody.

Tvaroh

Je to chutné a nízkokalorické občerstvení plné bílkovin, minerálních látek (fosfor, selen, vápník) a vitamínu B. Můžete jej konzumovat v různých formách. Může být ideální na snídani či svačinu nebo jím můžete doplnit oběd díky kombinaci s dalšími potravinami.

Luštěniny

Jsou výborným zdrojem bílkovin a dají vám pocit sytosti. Můžete je připravovat jako hlavní pokrmy, či je přidat do zeleninových salátů. Z některých druhů připravíte také výborné pomazánky.

Sojové potraviny

Mají velký obsah bílkovin, zvyšují pocit sytosti a dokonce pomáhají zlepšovat duševní schopnosti.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button