Ach to jídlo
Kdo by neměl rád jídlo. I když je nezbytnou součástí našeho života, někteří jej berou jako uspokojující činnost. Problém je v tom, že většina potravin obsahuje velké množství kalorií či škodlivých přísad – hodně cukru a nezdravého tuku. Některé potraviny však můžeme konzumovat, v přiměřené míře, bez velkého přírůstku na váze.
Kuřecí maso
Je výborným zdrojem bílkovin. Snadno a rychle jej upravíte a může být podáváno v různých formách. Proteiny v něm obsažené vám pomůžou zůstat déle plnější.
Brokolice
Má malý obsah kalorií a navíc obsahuje velké množství vlákniny. Její nutriční hodnota je neuvěřitelná, obsahuje velké množství antioxidantů, pomáhá v boji proti rakovině. Její využití je všestranné – můžete ji jíst v kteroukoli denní hodinu.
Vejce
Jsou velkým zdrojem bílkovin, vitamínu D a mají malé množství kalorií. Můžete je upravovat různými způsoby
Quinoa
Je považována za jednu z nejlepších superpotravin. Obsahuje velké množství vlákniny, pomáhá vyčistit střeva, snížit hladinu cholesterolu a zlepšuje zdraví tlusého střeva. Kromě toho její konzumací zvyšujete pocit sytosti.
Celer
Obsahuje velké množství vody, vlákninu, vitamíny (A, C, K) a má málo kalorií.
Jablka
Obsahují velké množství pektinu, jehož vlákna zpomalují proces trávení, tím pádem máte během dne menší hlad.Také obsahují velké množství vody.
Tvaroh
Je to chutné a nízkokalorické občerstvení plné bílkovin, minerálních látek (fosfor, selen, vápník) a vitamínu B. Můžete jej konzumovat v různých formách. Může být ideální na snídani či svačinu nebo jím můžete doplnit oběd díky kombinaci s dalšími potravinami.
Luštěniny
Jsou výborným zdrojem bílkovin a dají vám pocit sytosti. Můžete je připravovat jako hlavní pokrmy, či je přidat do zeleninových salátů. Z některých druhů připravíte také výborné pomazánky.
Sojové potraviny
Mají velký obsah bílkovin, zvyšují pocit sytosti a dokonce pomáhají zlepšovat duševní schopnosti.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos