JídloRady a tipyZdraví

Jednoduchý návod, jak příjemně zpestřit kávu či čaj zdravě bez použití cukru

Mnoho z nás si v dnešní době již nedokáže představit, že bychom si neosladili či nepřidali smetanu do oblíbených nápojů jako je káva či čaj. A právě proto tu máme tento článek, ve kterém se dozvíte, jak si dopřát sladkou chuť i bez cukru.

Ono to vlastně nezní zas tak špatně. Osladit si čaj či kávu a ještě přidat smetanu. Ale když se zamyslíme nad počtem vypitých káv a vynásobíme to počtem cukru, který do ní dáváme, a kolik káv vypijeme týdně, měsíčně, atd., tak zjistíme, že počet je opravdu vysoký.

Není žádným tajemstvím, že se smetana ani cukr neřadí mezi ty nejdravější potraviny. Proto si tedy níže představíme čtyři zdravé varianty, jak si příjemně horký nápoj dochutit.

Skořice

Skořice dokáže do kávy přinést mnoho sladkosti. Ale aby nedošlo k tomu, aby skořice plavala na hladině kávy, je nutné dodržet následující postup. Do šálku kávy přidáme 1/4 lžičky skořice ještě předtím, než zapneme kávovar. Jednoduchý princip, který přináší kávu obohacenou o sladký náznak skořice.

Vlastní smetana s kokosovým mlékem a vanilkou

Vyzkoušejte tento recept na vlastní smetanu s kokosovým mlékem a vanilkou. Budeme potřebovat 1 lžíci kokosového mléka z plechovky kvůli bohaté textuře, a kapku vanilky na šálek čaje či kávy.

Abychom dosáhli úplně toho nejlepšího efektu, zahřejeme plechovku z kokosového mléka na nízkou teplotu s vanilkou a to sice po dobu 10 min. Ujistěte se, že vyškrábete veškerá drobounká semena z vanilky. Po uplynutí dané doby přendáme z dosahu tepla a ještě tu 1 hodinku ponecháme, aby vanilka ještě působila. Tato DIY vanilková kokosová mléčná smetana se skladuje v chladu po dobu jednoho týdne.

Pomeranč

Zejména černý čaj, ale i káva, espresso či jiný čaj chutná skutečně skvostně, když jej obohatíte o jemné plátky z pomeranče. Ale pozor, pomeranč je nutné předem důkladně opláchnout pod velmi horkou vodou, aby došlo k odstranění pesticidů a bakterií. Opravdu na to nezapomínejte!

Po řádném umytí už nezbývá nic jiného, než pomerančový plátek přidat do hrnku a zalít daným horkým nápojem.

Kakao

Věřte, že přidáním kakaa do kávy získáte opravdu skvostný mok s chutí horké čokolády. Výsledkem bude sladká káva s charakteristickým nádechem luxusní čokolády. Je možné, že si tuto chuť natolik oblíbíte, že už si kávu nikdy neosladíte jinak.

 

 

 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button