Čerstvější a chutnější potraviny? Poradíme, jak na to
Koupíte si ovoce a druhý den je hnědé a plesnivé? Neutrácejte peníze zbytečně! Poradíme vám, jak správně skladovat potraviny a užít si jejich chuti maximálně.
Banány
Obalte jejich stonky fólií. Tak v nich udržíte vlhkost a nebudou se tak rychle kazit.
Salát
Obalte salát ubrouskem a uložte jej do lednice. Salát zůstane déle čerstvý a křupavý.
Cibule
Ta potřebuje větrat. Zajistíte to tak, když ji zavěsíte třeba do starých nylonových punčoch.
Brambory
Skladujte je společně s jablky! Budou se kazit o poznání pomaleji.
Sýr
Skladujte jej v papíru, nikoliv v alobalu nebo plastovém obalu. Rychleji pak plesniví.
Mléko
Taky jej skladujete ve dveřích lednice? To je ale chyba! Tam se totiž teplota kvůli neustálému otevírání často mění a mléko se rychleji začne kazit.
Vejce
Vyžadují nízkou teplotu – proto je v lednici skladujte vzadu, kde budou pořádně uchráněni před teplem.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos