Spolupráce

Co jste nevěděli o pudingu?

Puding (česky často nazývaný pudink) je sladkou pochoutkou, která doprovázela dětstvím většinu z nás. Puding je „rychlovka“ rodičů, když chtějí dát, nejen dětem, něco sladkého a právě není čas na pečení sladkých moučníků. Snad každý ví, že puding se připravuje z mléka, cukru a pudingového prášku.

Tajemství pudingového prášku

Pudingový prášek je ve skutečnosti ochucený škrob a to bramborový nebo kukuřičný. Podle složení také snadno poznáte kvalitní puding. Pudingy s vyšší jakostí obsahují více kukuřičného škrobu a v těch s nižší jakostí je obsaženo více bramborového škrobu. Z tohoto důvodu je puding ideálním pokrmem pro celiaky (bezlepková dieta), ovšem je třeba číst složení. V některých se vyskytuje i pšeničný škrob.

Amylon společnost, která na náš trh dodává pudingy již od roku 1891, což potvrzuje, že oblíbenost jejich produktů nijak neklesá a díky poctivým recepturám odolává společnost velké konkurenci.

Využití pudingu

Pokud zavítáte na amylon.cz, zjistíte, že již dávno není v jejich produkci pouze pět základních příchutí, ale s postupem času přibývají nové a nové. Dokonce jejich vývojáři upravili recepturu určenou pro celiaky, kteří již nemusí pracně hledat složení a jsou na vhodnost pudingu nepřehlédnutelně upozorněni vpředu na obale.

Puding 100x jinak

Vybírejte puding podle svých chutí a při jejich „vaření“ pusťte uzdu fantazii. Než nalijte horký „krém“ do misky, připravte nakrájené oblíbené ovoce. Ovoce vložte do misky a teprve na něj vylijte uvařený puding.

Ovoce vyměňte za piškoty nebo ještě lépe, oboje nakombinujte a během několika minut máte připravenou „dokonalou“ svačinu pro celou rodinu. Pokud cukr nahradíte medem či ho zcela vynecháte, je zdravá pochoutka na světě.

Puding je také skvělým pomocníkem při pečení moučníků. Mrkněte na amylon.cz, kde objevíte mnoho receptů, nejen z pudingu.

Kromě receptů můžete vybírat z velkého množství ostatních produktů, například bio produkty, bezlepkové produkty atd.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Jana Novotná

Moje zdraví mi není lhostejné, proto sleduji trendy v oblasti péče a to nejen o zdraví fyzické, ale i duševní. Snažím se získávat nové informace a sleduji nové trendy v oblasti zdravého životního stylu. Velmi ráda zkouším nové recepty a nechávám se inspirovat novými návody a radami.

Podobné články

Back to top button