Co se stane s tělem, když sníte 3 gramy zázvoru? Poznejte jeho plný účinek
Zázvor urychluje metabolismus organismu a zlepšuje trávení. Současně stimuluje vstřebávání živin a vyplavuje nechtěné tělesné odpady. Poslední věc, ke které zázvor přispívá, je redukce váhy a zamezení tloustnutí.
Co se ale vlastně stane, když sníte 3 gramy zázvoru? 3 gramy se nemusejí zdát mnoho. Pokud se však jedná o zázvor, je to více než dost a i po tam zdánlivě zanechávajícím množství můžete vnímat silné zdravotní účinky zázvoru.
Po první hodině
Během první hodiny, kdy zázvor užijete, pocítíte významné zvýšení tepla, především ve vašem žaludku. V tuto dobu také zaznamenáte pozitivní účinek na střevní mikroflóře, který pocítíte zmírněním symptomů bolesti břicha.
Po druhé hodině
Během druhé hodiny se v důsledku rozpouštění látek ze zázvoru začínají postupně aktivovat jednotlivé funkce.
Zázvor přinese následující výhody:
- Aktivní složka čerstvého zázvoru ukazuje svou přítomnost tím, že bojuje proti zánětům v těle (je velmi prospěšný například v boji proti artritidě).
- Zázvor blokuje účinky prostaglandinu, což je látka způsobující zánět krevních cév v mozku, které často vyvolávají migrény. Blokováním této látky tedy zázvor snižuje a zabraňuje migrénám.
- Látky ze zázvoru mohou zmírnit menstruační bolesti.
- Zázvor usnadňuje proces a práci zažívacího traktu.
- Kořen je velmi účinný jako první pomoc při závrati a nevolnosti.
- Zázvor bojuje proti rakovinným buňkám, především pomáhá předejít rakovině tlustého střeva.
- Zázvor je velmi účinný pro snížení hmotnosti, jelikož aktivuje spalování tuků a urychluje tak proces hubnutí.
Jak vytvořit zázvorový lék
Za účelem získání výše vypsaných výhod vám postačí následující ingredience:
- 3 g mletého zázvoru
- 1 šálek vody
- 1 lžíce medu (pouze na doslazení – je dobrovolný)
- šťáva z poloviny citrónu (dobrovolná)
Příprava
Šálek vody přivedeme k varu. Následně vyjmeme z ohně a přidáme 3 g oloupaného a namletého zázvoru. Necháme odležet po dobu 4 minut. Potom nápoj osladíme medem a přidáme šťávu z půlky citrónu. Poslední dvě ingredience jsou dobrovolné, přidávají se pouze pro lepší chuť.
Konzumace závoru jako odvar, či v jakékoliv jiné formě je velmi dobrý způsob, jak zůstat zdraví a v dobré formě. Stejně jako v případě všech přírodních potravin buďte ale velice opatrní a konzumujte jen v doporučených denních dávkách. Vyhnout by se mu měly i těhotné a kojící ženy a osoby trpící problémy se srážením krve.
Uvařte si závorový čaj v těchto podzimních sychravých dnech.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos