Přírodní léčba Zdraví

Vyrobte si alkoholické zázvorové pivo, které vám přinese spoustu prospěšných vitamínů a enzymů

Zdena Prokopová
Napsáno od Zdena Prokopová

Vyrobte si zázvorové pivo, které vám přinese spoustu výhod pro vaše zdraví. Uklidňuje nevolnost, i během ranného těhotenství, jakékoliv podráždění žaludku, je prevencí proti rakovině, má protizánětlivé přínosy, posiluje svaly a klouby.

Ingredience

2 citróny

500 g cukr krystal

5 l voda

30 g čerstvý zázvor

podle potřeby sušené pivní kvasnice (nebo vinné šampaňské jsou nejlepší)

Postup přípravy

Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z citronů vymačkáme šťávu.

Zázvor vložíme do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme pěti litry vroucí vody. A promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu. Necháme vychladnout zhruba na 20 stupňů.

Sušené pivní kvasnice v hrníčku zalijeme vlažnou vodou (20 stupňů). Necháme 3 – 4 minuty oživit a vlijeme do zázvorové směsi. Promícháme a takto připravené zázvorové pivo necháme 24 hodin stát při pokojové teplotě.

Zázvorové pivo přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou.

Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý.

Zázvorové pivo podáváme vždy vychlazené.

O autorovi

Zdena Prokopová

Zdena Prokopová

Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Ráda trávím čas se svou rodinou, miluji cestování a svou práci! Zdravému životnímu stylu se věnuji již řadu let, nejvíce pak aktivnímu sportu a přírodním receptům.

Zanechte komentář