Čokoláda snižuje riziko srdečních onemocnění. Tak s chutí do ní
„Lidé, kteří jedí přiměřené množství čokolády denně, mají nižší riziko kardiovaskulárních onemocnění,“ uvedl vedoucí výzkumný pracovník Dr. Phyo Myint. Takhle o Vánocích docela příjemná zpráva, že?
Do výzkumu, který sledoval vlivy čokolády na lidské zdraví, se zapojilo přes 25 000 dobrovolníky. Jejich stravovací návyky se sledovaly po dobu 12 let. Během tohoto období trpělo celkem 14 % účastníků srdečními onemocněními.
Výsledky analýzy ale ukázaly, že lidé, kteří denně konzumovali 30 g čokolády měli až o 20 % nižší riziko vzniku srdečních potíží a dokonce o polovinu menší pravděpodobnost infarktu!
Čokoláda totiž obsahuje velké množství flavonoidů – látek, které působí protizánětlivě. Kromě toho v ní najdete i vápník, hořčík a mastné kyseliny, které srdci prospívají.
Čokoláda je zdravá!
- dodává tělu vápník, hořčík a flavonoidy
- zlepšuje náladu
- podporuje správnou metabolickou výměnu
- obsahuje zdravé tuky
Ale pozor! Toto se týká pouze čokolády hořké, s vysokým obsahem kakaa a kakaové hmoty a s minimem cukru! Není problém, pokud jsou v čokoládě ořechy či sušené ovoce, ale zapomeňte na všelijaké náplně nebo křupavé posýpky.
V obchodech vybírejte skutečně kvalitní čokoládu a denně si dopřejte maximálně 20 – 30 g této pochoutky. Jen tak lze zajistit její zdraví prospěšné účinky.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos