JídloRady a tipyZdraví

Jakými potravinami se vypořádáme s překyseleným žaludkem

Žaludek obsahuje přírodní kyseliny, jež mají za úkol pomáhat při trávení potravin, fungují jako prevence proti střevním infekcím. Pokud je těchto kyselin přebytek, dostaví se různé obtíže – bolesti žaludku, nepohodlí, pálení žáhy. Hlavní důvody překyselení jsou špatné stravovací návyky, kořeněná jídla, stres či alkohol.

Nabízíme několik způsobů, kterými lze proti překyselení bojovat.

Česnek

Je to snadno dostupná surovina, která pomáhá snižovat kyselost. Stačí použít několik stroužků drceného česneku a zapít malým množstvím vody.

Lístky bazalky

Čerstvé lístky můžeme smíchat s jogurtem. Pokud budete tuto směs konzumovat pravidelně, zabráníte překyselování žaludku. Nemáte – li čerstvé lístky, postačí i sušená.

Šťáva z aloe

Aloe Vera poskytuje úlevu při problémech s překyselením žaludku. Pomáhá zklidnit zažívací orgány. Důležité je šťávu pít mezi jídly, nikoli během jídla.

Jedlá soda

Ta pomáhá snižovat překyselení žaludku. Důležité je, aby se smíchala s vodou – ¼ čajové lžičky sody smíchat s ¼ šálkem vody.

Podmáslí

Sníží překyselení žaludku při konzumaci kořeněných jídel. Stačí smíchat mletý černý pepř s podmáslím a pít.

Jablečný ocet

Pomáhá při správném trávení potravy. Stačí vzít jednu polévkovou lžíci před jídlem.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button