Tiskové zprávy

Krabičková dieta – co to je a jak funguje?

Krabičková dieta je program hubnutí založený konzumaci hotového vařeného jídla dodávaného přímo do vašeho domova, kanceláře, kamkoli. Jde o zajištění nutričně vyvážené stravy obvykle o 5 chodech – snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře, ale můžete si zvolit i půldenní menu, obědové menu, menu oběd – večeře a mnoho jiných, v závislosti na nabídce jednotlivých poskytovatelů. Jedná se o program, jehož cílem je zjednodušit váš život a osvobodit vás od přemýšlení, jak zorganizovat své stravování od okamžiku, kdy se rozhodnete zahájit období redukční diety. Faktem je, že se jedná o odlišnou formu diety. Je to scam nebo stojí za to věřit v program a vyzkoušet ho?

Jak funguje krabičková dieta?

TIP: Pokud se o krabičkové dietě chcete dozvědět více, přečtěte si článek, který se jí věnuje zcela dopodrobna. Najdete ho zde: https://bioporadce.cz/krabickova-dieta/

Krok 1. – Objednáte online. Objednat si můžete téměř v každém městě, od těch největších, až po ty menší. Poskytovatelů této služby je nepočítaně. Vyberete si svůj program. Zodpovědět musíte jen několik otázek týkajících se vašich cílů, výšky, aktuální hmotnosti, alergií, potravinové intolerance a osobních preferencí ve stravování. Hotovo za pár minut.

Krok 2. – Dodávka na místo určení. V ceně je zahrnut dovoz. Cena kompletního menu na jeden den vychází cca 300 – 350 Kč, v závislosti na zvoleném menu a dodavateli.

Krok 3. – Jídlo připravené za 2 minuty. Ohřejte ho v mikrovlnné troubě. Do svého menu přidávejte pouze ovoce a mléčné výrobky.

Důvody, proč program funguje

  • jídla jsou přizpůsobena vaším zvyklostem a preferencím
  • kontrolovaný příjem kalorií
  • dokonale vyvážená strava
  • program navržený podle standardů zdravé výživy
  • tým odborníků s Vámi v případě potřeby konzultuje jídelníčky

Tenhle typ stravování se zaměřuje na získání jemné rovnováhy vašeho těla a stylu stravování. Postupně se s touto dietou začnete učit zdravě jíst, získáváte správné návyky. Vaše jídla jsou vyvážená, přijímaná v pravidelných intervalech a tímto způsobem se vám podaří překonat zažité zvyky. Vaše fyzická kondice je dobrá, necítíte únavu nebo depresi. Zejména tohle je velmi důležitý faktor v mnoha dietních programech. Ještě důležitější je, že proces hubnutí začíná okamžitě a výsledky vám dávají sílu a odvahu pokračovat.

Se vším všudy, tenhle proces hubnutí je progresivní a není ztrátou času. Zhubnete, aniž byste poškodili vaše tělo a zejména váš organismus, získáte správné stravovací návyky a vaše reflexy zůstávají také namístě. Krabičková dieta vám nabízí hubnutí bez “utrpení” a to je tajemství jejího úspěchu.

Příklad denního menu

Zde je příklad reprezentativního denního menu. Pro každé jídlo je také uvedena energetická hodnota v KJ a zastoupení proteinů, sacharidů a tuků v gramech.

Vůbec to nezní špatně, co říkáte? Pokud jste zaneprázdněni, chcete vypadat dobře a jíst zdravě, pak je to pro vás. S touto dietou nemusíte nic nakupovat ani připravovat, vše se děje za vás, šetří váš čas a úsilí a nabízí skvělé výsledky.

Výhody krabičkové diety

Jednoduchá a praktická

  • vaření již není potřeba
  • není třeba nakupovat
  • není třeba skládat menu
  • jídla v perfektním poměru
  • zdravá a vyvážená výživa
  • není nutná algebra pro počítání kalorií
  • nic víc než pouhé zahřátí připraveného jídla v mikrovlnné troubě po dobu 2 minut

Zdravá

  • jídla se připravují na stejném místě, kde bydlíte
  • menu jsou pod dohledem odborníků na výživu

Chutná a rozmanitá

  • nic není zakázáno
  • hovězí maso, ravioli, kuskus, lasagne …
  • tabulka čokolády
  • velká rozmanitost obilovin

Opravdu funguje

  • velké procento zákazníků eviduje skutečný úbytek na váze

Tento plán hubnutí a výživy se snaží co nejvíce zjednodušit život lidí, kteří chtějí zhubnout rychle a bez problémů.

Nevýhody krabičkové diety

  • opakující se pokrmy vyvolají po několika týdnech mírnou nudu
  • chuť některých jídel možná „nesedne“
  • finanční hledisko – měsíční menu (kratší nemá velký význam) vyjde v závislosti na zvoleném dodavateli cca 10 000 Kč, což není úplně malý obnos a ne každý si to může dovolit

Kombo plastová krabička a mikrovlnná trouba

Existují teorie, které naznačují, že chemické látky v plastových obalech mohou migrovat do potravin, pokud jsou vystaveny mikrovlnnému záření, což je spojeno se zvýšeným rizikem rakoviny. Většina dnešních plastových obalů je speciálně navržena tak, aby odolala mikrovlnným teplotám. Vyluhování škodlivých toxinů nebo „sloučenin způsobujících rakovinu“ z vhodně zabalených produktů během ohřívání v mikrovlnce je velmi nepravděpodobné, ačkoli tato oblast by mohla těžit z dalšího výzkumu.

A jak to je s mikrovlnkou samotnou?

Přestože je, při dodržování všech pravidel, obecně považována za bezpečnou, internet je zaplaven články o nebezpečích, které pro vaše jídlo představuje mikrovlnné záření. Někteří tvrdí, že použití mikrovlny může způsobit „šedý zákal a rakovinu“. Jiní říkají, že „ přímo vyřadí živiny z vašeho jídla“. Ale ve skutečnosti neexistuje žádný výzkum na podporu předpokládaných nebezpečí mikrovlnného vaření.

Jakýkoli typ procesu – včetně zahřívání a chlazení – vede ke změnám fyzikálních vlastností, chemického složení a nutričního profilu potravin. Pokud by se z potravin vařených v mikrovlnných troubách ztratily živiny, bylo by to proto, že byla použita příliš vysoká teplota nebo byly příliš dlouho vařeny. Správná kombinace času a teploty zachová většinu živin.

Jedni z nejvíce studovaných sloučenin způsobujících rakovinu jsou heterocyklické aromatické aminy (HCA). Ty se přirozeně vytvářejí v potravinách bohatých na bílkoviny, jako je maso a ryby během vaření a je pravděpodobnější, že se vytvoří, pokud je maso vařeno po dlouhou dobu a při vyšších teplotách. Metoda vaření je hlavním faktorem ovlivňujícím tvorbu HCA. Některé teorie uvádějí, že HCA se při použití mikrovlnné trouby tvoří ve vyšším množství, ve srovnání s klasickým sporákem nebo troubou. Žádný výzkum však nepotvrdil ani neprokázal souvislost mezi pravidelnou konzumací jídel ohřívaných v mikrovlnné troubě a rakovinou.

Domácí krabičková dieta

Pokud pro vás z nějakého důvodu krabičková dieta „dodavatelským“ způsobem není přijatelná, tento styl stravování se může stát vaší rutinou i „po domácku“.

Nápomocná vám v tom bude trilogie (už se mezitím stala bestsellerem) české autorky Aleny Doležalové Domácí krabičková dieta. Autorka velmi srozumitelným způsobem vysvětluje základní principy krabičkové diety, nabízí vám až 850 receptů, 70 vzorových jídelníčků a kromě toho i cviky, které vaše úsilí podpoří.

Shrnutí na závěr

Celkově by mohla být krabičková dieta vhodná pro lidi, kteří s dietou právě začínají a nechtějí nic příliš komplikovaného. Může být skvělým úvodem k poznání, jak vytvářet zdravá vyvážená jídla a změnit zažitý styl stravování. Rovněž by mohla prospět zdraví u těch, kteří mají ve zvyku přeskakovat oběd nebo jíst při práci, kdy stres může negativně ovlivnit výběr a pro rychlou dodávku energie jsou často volena nezdravá jídla.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Redakce

Snažíme se hledat nejrůznější metody, které zajistí člověku zdraví i bez každodenního braní léků. Některé naše texty jsou kontroverzní svou metodickou odlišností, některé vám pomohou v diagnostice nemoci klasickou cestou. Máme tu spoustu článků pro každého, kterého zajímá zdraví a přírodní léčba.

Podobné články

Back to top button