JídloRady a tipy

Křupavé houstičky, které se vždy povedou

Milujete křupavé housky a hledáte osvědčený jednoduchý recept, díky kterému se vždy povedou? Právě jste ho našli!

Houstičky jsou křupavé, bez konzervantů, bez E a hlavně si je uděláte s láskou, což jistě rodina ocení. Věřte, že se po nich jen zapráší!

 

Suroviny

Těsto:

300 ml mléka

1 žloutek

1 lžička cukru

1 lžička soli

4 lžíce oleje

1 kostka droždí

600 g hladké mouky (část lze nahradit celozrnnou špaldovou)

 

Na potření:

1 bílek  + 1 lžíce oleje – smíchat

 

Na posypání: kmín, hrubá sůl, sezam, mák

 

Postup přípravy receptu

Droždí si rozdrobíme do trošky vlažného mléka a lžičky cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Sůl a mouku promícháme, přidáme mléko, olej a kvásek.

Zaděláme hladké těsto a necháme hodinu v teple kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme buď na 12 dílů na větší housky, nebo 16 malých dílů na menší housky.

Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.

Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a kmínem (či mákem, sezamem…) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.

Necháme zchladnout, ale ještě vlažné jsou vynikající!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button