Legendární Míša řezy! Zákusek, který potěší každý mlsný jazýček
Kdo by neznal Míša řezy, tvaroh ve spojení s čokoládou chutná fantasticky! Nejsou náročné a rozplývají se na jazyku!
Na krém
250 g máslo
hnědý rum
500 g tvaroh
150 g cukr
Na polevu
100 g máslo
2 lžíce mléko
120 g čokoláda na vaření
Na těsto
6 ks vejce
2 lžíce rostlinný olej
6 lžíce polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečiva
3 lžíce kakao
6 lžíce cukr
Postup
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. (Dokud nemáme po zapíchnutí špejle do těsta, špejli suchou) Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.
Krém uděláme tak, že tvaroh vyšleháme s máslem, cukrem a rumem do hladké hmoty.
Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta. Necháme ztuhnout v lednici.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos