JídloRady a tipy

Legendární Míša řezy! Zákusek, který potěší každý mlsný jazýček

Kdo by neznal Míša řezy, tvaroh ve spojení s čokoládou chutná fantasticky! Nejsou náročné a rozplývají se na jazyku!

Na krém

250  g máslo

hnědý rum

500  g tvaroh

150  g cukr

Na polevu

100  g máslo

2  lžíce mléko

120  g čokoláda na vaření

Na těsto

6  ks vejce

2  lžíce rostlinný olej

6  lžíce polohrubá mouka

1  lžička prášek do pečiva

3  lžíce kakao

6  lžíce cukr

Postup

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. (Dokud nemáme po zapíchnutí špejle do těsta, špejli suchou) Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.

Krém uděláme tak, že tvaroh vyšleháme s máslem, cukrem a rumem do hladké hmoty.

Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta. Necháme ztuhnout v lednici.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button