Máte slabé a lámající se nehty? Vyzkoušejte tyto potraviny.
Nedostatek bílkovin, železa a zinku v naší stravě často přispívá ke slabým a lámajícím se nehtům. Nehty jsou odrazem našeho zdraví a pohody. Negativní vliv na ně může mít nejen strava nevyvážená, ale i strava s vysokým obsahem cukru nebo škrobu.
Zkuste do svého jídelníčku zařadit tyto potraviny, které by mohly vaše nehty posílit:
Losos
Mastné kyseliny hrají důležitou úlohu ve zvlhčování nehtového lůžka. Losos je ryba bohatá na fosofor, který napomáhá v růstu a regeneraci tkání a buněk, které zpevňují nehty.
Vejce
Jsou bohaté na síru a komplex vitamínu B, které jsou často používány jako doplněk pro zlepšení kvality nehtů.
Oranžová kořenová zelenina
Patří sem především mrkev, sladké brambory, ale i dýně a tykve. Mají vysokou koncentraci vitamínu A a jsou bohaté i na vitamín C a antioxidanty.
Fazole
Obsahují velké množství bílkovin, železa, zinku a biotinu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos