JídloRady a tipy

Oblíbené Margot řezy, které se rozplývají na jazyku. Tímto zákuskem potěšíte každou návštěvu.

Milujete tyčinku Margot, nebo máte chuť na lahodný zákusek, který se rozplývá na jazyku? Zkuste řezy Margot. Nejen děti si je zamilují!

Margot řezy

Těsto

300 g polohrubá mouka

1 balíček prášek do pečiva

3 ks vejce

150 g cukr krupice

1 dcl rostlinný olej

1 dcl mléko

Pudinková náplň

1 balíček čokoládový pudink

2 lžíce cukr

1 lžíce kakao

0,5 l mléko

Poleva

2 ks kelímek zakysaná smetana 400g

1 balíček vanilkový cukr

1 ks margotka nastrouhat nahrubo

Postup

V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně pomalu přidáváme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý pudink pěkně z výšky, aby protekl těstem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetanu prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou (před strouháním dejte chvilku do mrazáku). Hotovou buchtu dejte do chladu uležet.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button