JídloRady a tipy

Pravá italská pizza podle originálního receptu přímo od Itala!

Problém českých restaurací, domácích a mražených pizz je v tom, že těsto je velmi tlusté, připomíná buchtu a navrchu je málo ingrediencí, které by přebili chuť těsta. Italské těsto vůbec nekyne v teple a už vůbec ne s celou kostkou droždí, jako je v receptech běžné. Máme pro vás recept na tenké těstíčko, tak jak to umí jen v italských restauracích a můžete si vychutnat díky tomu ty oblíbené ingredience na pizze. Je jednoduché a vždy se povede.

Těsto na pizzu

2 hrnky hladké mouky

půl hrnku vody

lžička soli

2 lžíce oleje

1/8 droždí

Vše smícháme a zaděláme těsto.

Pokud to chcete mít opravdu jako Italové, tak těsto musí jít na 24 hod. do lednice.

Já jsem netrpělivá a mám i odzkoušené, že se může použít a péct hned. Takže ho rozválím, dám na pečící papír na plech a dám ingredience dle chuti, trouba musí být rozpálená a většinou na maximum, pizza se peče rychle na vysoké teploty. Těsto je tenké, jemné a vždy se povede.

Už jiné nedělám!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button