JídloPrevence

Proč jíst fermentované potraviny

Fermentace potravin je proces zpracování některých druhů potravin za pomocní kvasných bakterií a dalších mikroorganismů.

Většina z nás tyto potraviny pravidelně konzumuje, ani si to neuvědomuje. Patří mezi ně kysané zelí a další druhy zeleniny, kefíry, jogurty, sýry nebo tvarohy.

Kysané zelí

Je to pravděpodobně nejznámějších ze všech fermentovaných potravin. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů, enzymů a užitečných druhů bakterií.

Kefír

Je kvašený mléčný nápoj, který obsahuje bakterie mléčného kvašení a prospěšné kvasinky. Můžete jej přidávat do ovocných mléčných koktejlů nebo různých druhů smoothie.

Kombucha

Bakterie a kvasinky v čajovém nálevu vytvářejí mírně probiotický nápoj, který obsahuje velké množství vitamínu C. Posiluje organismus a má i silné antioxidační účinky.

Kimchi

Kimchi je kyselý, kořeněný pokrm vyrobený z kysaného zelí a různých druhů pochutin. Obsahuje velké množství kyseliny mléčné. Můžete jej přidat do hamburgerů, sendvičů či různých druhů salátů. Lze jej konzumovat i samotné.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button